![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ucząc sie symfony korzystam z jobeet'a, wystąpił pewien problem, który mnie przerósł, nie wiem w czym tkwi problem, po zbudowaniu modelu, chciałem wygenereować formularze i walidatory. Wywala taki błąd:
CODE $ ./symfony propel:build-all >> propel Running "om" phing task >> autoload reloading autoloading Phing was run before and used many custom classes that might conflict with your model classes. In case of errors try running "propel:build-forms" and "propel:build-filters" alone. This is due to a PHP limitation that cannot be fixed in symfony. >> propel generating form classes >> tokens /var/www/teraz/lib/form/BaseFormPropel.class.php >> propel generating filter form classes >> tokens /var/www/teraz/lib/filter/base/BaseFormFilterPropel.class.php >> propel Running "sql" phing task This command will remove all data in your database. Are you sure you want to proceed? (y/N) y Notice: Undefined variable: ret in /var/www/teraz/lib/vendor/symfony/lib/plugins/sfPropelPlugin/lib/task/sfPropelInsertSqlTask.class.php on line 130 mój plik schema.xml
w pliku schema.xml
powinno być w polu name
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonaj polecenie:
"php lib/vendor/symfony/data/bin/check_configuration.php" i wklej wyniki. -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zauważyłeś, że autor znalazł już problem?
Problemem, nie było niespełnienie konfiguracji dla sf, a błąd nazwy bazy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zauważyłeś, że autor znalazł już problem? Problemem, nie było niespełnienie konfiguracji dla sf, a błąd nazwy bazy. Fakt, nie zauważyłem:) Gdyby to napisał w nowym poscie na pewno było by bardziej czytelne, ale ok. Ten post edytował bazyliszek83 29.04.2009, 10:15:45 -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:32 |