![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!!!
Mam w tej chwili taką stronę: http://www.poligrafus.com.pl/ I chcę ją przerobić na DIV. W tej chwili została mi jeszcze ostatnia rzecz: http://www.jellyeater.net84.net/poligrafus/index1.html Czy jest jakiś sposób, by ten obrazek po prawej był na dole? Próbowałem już nawet java scriptem, ale te moje divy nie mają podanej wysokości. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod position: fixed; bottom
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety trzyma się ekranu, zamiast być na dole.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod position: absolute; bottom: 0px;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ale bzdury wypisujesz ~vonEverest.
Wrzuć ten obrazek nie do znacznika img, a jako tło div-a. Ustaw w stylach background-position na right bottom i masz problem z głowy. Nie zapomnij ustawić powtarzania na no-repeat. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Niestety nadal nie działa. Ale jest lepiej. W IE pokazuje się jak trzeba. W FF nie. Obrazek jest w div prawy_brzeg. Na stronie tej drugiej jest update z tym kodem.
Kod strony:
Styl:
BTW to pod FF 3.0.9 nie działa coś przycicsk html w odpowiedzi. ![]() Ten post edytował Jellyeater 27.04.2009, 04:29:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Nie do końca o to chodziło.
Nie zamieniaj znacznika img na div, tylko do div-a z treścią wrzuć ten obrazek. Coś na kształt tego: -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo widzę jak mam to zrobić.
![]() Wszystko mam w <div id="container">, ale on ma już tło, brzegi ramki. Potem mam menu, a na koniec <div id="lewy_brzeg"></div> <div id="pagecontent"></div> <div id="prawy_brzeg"></div> I teraz tylko pagecontent ma jakąś zawartość. Gdzie dać diva z tymi kwadratami? Próbowałem: <div id="tło"> <div id="lewy_brzeg"></div> <div id="pagecontent"></div> <div id="prawy_brzeg"></div> </div> I dać tło do diva, ale psuje się to niemiłosiernie. Chyba powrócę do tabelek. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zrób tak i będzie działać. A jak nie zadziała, to stwórz nową stronę i wystaw ją na świat, by można było zobaczyć co jest w kodzie. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze spróbuj tak:
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki pomogło!!!
EDIT prawie pomogło. W IE jeszcze się nie zgadza. ![]() Ostatecznie jest
Ten post edytował Jellyeater 28.04.2009, 17:59:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:13 |