![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam skrypt ktory wysyła do administratora maila jezeli wystąpi błąd na serwerze dla przykładu błąd 404 Oto czesc skrytpu:
Teraz pytanie: Czy adres mailowy zdefiniowany w pliku php.ini ma cokolwiek wspolnego z tym adresem mail ktory jest wpisany tutaj jako adres nadawcy maila ? No i druga sprawa czy widzi tutaj ktos jakis błąd bo funkcja mail generuje mi błąd w tej linijce :
Czyli poprostu wyswietla mi sie błąd Cytat error Moim zdaniem wszystko wyglada prawidlowo tylko nie wiem jak to jest z tymi adresami mail, czy wszystkie adresy To:, From: i Cc mogą być takie same ? Bo w skrypcie mam taki sam adres we wszystkich polach..... Ten post edytował Wolfie 25.04.2009, 17:41:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz smtp na serwerze? Włącz wyświetlanie wszystkich błędów i bez tego die() mail() powinno coś wygenerować raczej.
-------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Generuje cos takiego :
Cytat Array ( [type] => 2 [message] => mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() [file] => C:\Apache\htdocs\error.php [line] => 31 ) 1 A moje ustawienia w php.ini to : Cytat [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 Ktos moze powiedziec co moze byc nie tak ? Ten post edytował Wolfie 26.04.2009, 11:08:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz serwera SMTP, ściagnij sobie jakiś Free SMTP Server, czy coś, ale generalnie to lepiej testuj na jakimś zewnętrznym, który ma obsługę mail(), z darmowych chyba yoyo.
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Czyli wystarczy ze zainstaluje sobie ten sciagniety darmowy SMTP i juz bedzie smigac czy jeszcze jakies ustawienai w php.ini bede musial zmienic ?
P.S. Dzieki za odpowiedz, w koncu wiem o co biega , od wczoraj poruszylem ten temat 3 razy ale nikt nie byl laskawy napisac tego jednego konkretnego pomocnego zdania ![]() Ten post edytował Wolfie 26.04.2009, 11:33:38 |
|
|
![]()
|
|
Wtedy mogą wyniknąć nowe problemy, no ale próbuj, będziemy myśleć
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 15:17 |