![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z DotPay i moim skryptem obsługującym SMS'y. Gdy klient wyślę transakcję SMS, ale np. musiał na kod czekać 30 min i dostał go, a potem pomyśli - a co mi tam, spróbuję z 23 zł i wpiszę kod, a tu sukces! Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak powiązać kod SMS z odpowiednią transakcją SMS. Transakcje bez podawania kodu odpadają ze względu na pewną sytuację, a muszę podawać userowi możliwość wpisania jej. Jak to zabezpieczyć? Pozdrawiam, Largo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
nie dostajesz od dotpay informacji o transakcji?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
o czym Ty mowisz? bo nie do konca zrozumiałem problem. Przecież kody sa różne dla różnych usług o różnej kwocie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
też mi się tak wydaje, chociaż nie znam systemu, bynajmniej oni powinni cię poinformować o takiej transakcji, że został uzyty do tego taki kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja znam, i dla każdej usługi jest inne id i każda ma inne kody i przy sprawdzaniu po stronie serwera trzeba podac kod i do ktorej puli pownien należec i serwer odpowiada czy sie zgadza czy nie
a przy sprawdzaniu po swojej stronie przy dodawaniu działających kodów (do bazy czy tam gdzie) dopisuj sobie do ktorej grupy kod nalezy bo z całego opisu zrozumiałem coś w desen że klient wklepuje kod i system uznaje go za droższy niż jest w rzeczywistości |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:05 |