![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 6 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam skrypt dzięki któremu przesyłam dane i zapisuje do plik z rozszerzeniem *.txt, lecz chciał bym zrobić 'szybką edycję', czyli przy każdym dodanym wpisie mógłbym kliknąć 'usuń', albo 'edytuj'. Potem żeby można było dać komuś uprawnienia do kasowania i edytowania postów. Jak byście pomogli rozwiązać mi mój problem?
-------------------- zmoderowano
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o edycję pliku .txt w PHP?
Kod <?php $fileName="nazwa.txt"; //zapisywanie $tresc=$_POST["tresc"]; if(isset($tresc)) { $fout=fopen($fileName,"w"); if($fout!=FALSE) { fputs($fout,$tresc); fclose($fout); } } //wypisywanie if(file_exists($fileName)) { $fin=fopen($fileName,"rb"); if($fin!=FALSE) { while(!(feof($fin))) { $x=fgets($fin,1024); $c.=$x; //$cc.=$x."<br>"; } //print(htmlspecialchars($c)); fclose($fin); } } //formularz $html11= ' <form method="POST" action="edit.php"> <textarea name="tresc" cols="85" rows="20" maxlength="5">'; $html12= '</textarea> <input type="submit" value="Wyslij"> </form> '; echo "<hr>n"; echo $html11; print(htmlspecialchars($c)); echo $html12; echo "<hr>n"; echo "<pre>"; print(htmlspecialchars($c)); echo "</pre>"; ?> Tam, gdzie masz nazwa.txt wstaw rzeczywistą nazwę pliku .txt -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 6 Dołączył: 30.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to do końca chodziło, ale dzięki, masz pomógł.
![]() A teraz da się zrobić tak, żeby te notki były ładnie poukładane, w odstępie kilku linijek od siebie? A nie połączone, bo wtedy trochę trudno jest się połapać. ![]() -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:24 |