![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wie ktoś jak zrobić prostą inkrementację licznika, unikając przy tym pobierania jego wartości. Po prostu: UPDATE statistics SET count = count +1; Próbowałem, poszukiwałem, .. oprócz notki na stronie Kohana, że jest to minusem DB Kohany nic nie znalazłem. Zna ktoś rozwiązanie ? Irytuję mnie strasznie dodatkowe zapytanie. -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale czemu dodatkowe? dlaczego nie dasz tego jako zwykłe zapytanie dobrze wiedząc, że AR tego nie supportuje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej próbowałem i również był błąd. Możliwe, iż wcześniej używalem Query Builder (on traktuję views+1 jako kolumnę przez co były błędy).
W każdym razie rzeczywiście, wystarczy użyć normalnego zapytania. -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |