![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem posiadaczem strony www. Z php korzystam jeśli muszę, bo trudno mi go ogarnąć. Głównie używam funkcji " include " by m.in tworzyć dynamiczne menu. Do tego uczę się teraz używać mysqL. Nawet mi to zaczyna wychodzić.
Ostatnio wpadłem na pomysł by dodać do mojej strony forum dyskusyjne [ invision power board ]. Instalacja przebiegła pomyślnie. Utworzyłem oddzielną bazę dla forum by nie doszło do jakiś błędów. I teraz zaczynają się schody. Jest to zagadnienie z którym się nie spotkałem na internecie, a poszukuję rozwiązania już dosyć długo. No niestety nie znalazłem to też specjalnie utworzyłem konto na tym forum i mam nadzieję, że wymiatacze w php mi coś tam doradzą. Opis problemu: Chcę wyświetlić forum jakby pod moim menu strony. Żeby nie było tak, że po naciśnięciu odnośnika " forum " ładuje mi index forum, tylko, żeby ten index był ładowany pod menu. Próbowałem już paru rozwiązań. 1) Najpierw spróbowałem oczywiście funkcją " include " początkowo miało problemy z wyświetlaniem ( bo ścieżka zła była ) a jak już pozmieniałem to niby ładuje jak chcę, ale w momencie załadowania forum tak myślę korzysta z pliku css forum i psuje mi wygląd całej strony. Także to rozwiązanie jakoś kuleje u mnie. 2) Potem próbowałem znaną z html metodą pływających ramek <iframe> wszystko działało, ale wszędzie pisze, że niezalecane rozwiązanie dlatego zacząłem poszukiwać czegoś innego 3) Także znanym rozwiązaniem z html a mianowicie <object>. Wszystko mi działa. Forum jest wyświetlane pod moim menu strony tak jak chciałem, ale nie mogę ustawić dynamicznej wysokości obiektu. Jeśli chodzi o szerokość to małe piwo, bo jest stała. No ale jeśli chodzi o wysokość obiektu, to nieraz potrzeba niewielkiej, a nieraz ogromnej , próbowałem coś z atrybutami % ale to nie działa w ogóle. Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi rozwiązać mój problem. O ile da się go w ogóle rozwiązać, bo sporo dosyć googlowałem i nic nie wyłowiłem to też pytam Was ekspertów dziedziny. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja stronka to html, czy jakis cms?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xhtml domowa, robiona od zera
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, to może tę funkcję http://pl2.php.net/file_get_contents jako że nie umiesz php to tak funkcja zwróci Ci stringa (tekst) który musisz wyświetlić echem czyli coś typu:
Kod echo file_get_contents("forum.php"); // gdzie w miejsce forum php dasz link do strony głównej forum swojego PS. Nie gwarantuję poprawności ![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
hehe ta funkcja wyświetla forum - tyle, że w postaci kodu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |