![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak ustawiam w swoim Bootstrap'ie ścieżke inkludowania:
Jak tylko wprowadziłem moduły, pojawił się problem - każdy moduł ma swój folder z modelami (application/modules/nazwa_modułu/models/). Jak w takim przypadku mogę ustawić ten include_path? Podobnie się ma sprawa z kontrollerami i widokami. Ten post edytował Apocalyptiq 24.04.2009, 18:18:56 -------------------- http://estender.net - profesjonalne strony i aplikacje internetowe (Ruby on Rails, Kohana PHP)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Możesz dodać tyle ścieżek ile masz modułów. Jednak jest to bardzo złe rozwiązanie. Bardzo szybko padnie Ci wydajność.
A po co Ci te ścieżki w include_path? Jeśli tylko po to, by automatycznie ładować klasy, to szkoda wydajności. Wymagane klasy możesz dołączać poprzez require_once. Jeśli chcesz, by Twoje moduły były widoczne, wystarczy, że użyjesz funkcji addModuleDirectory, wywołaną na obiekcie front controllera (najlepiej w pliku bootstrap). -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, kontrollery do poszczególnych modułów Zend sam znajduje, co do widoków mam obiekt $request w pluginie ViewSetup który integruje mi PHPTAL'a (system szablonów) z Zendem, a w nim zmienną module - nazwę aktualnego modułu, więc tam z ustawieniem ścieżek do templaków nie ma problemu
![]()
Co do modułów chyba własnie najlepiej ręcznie requirować je, dzięki za pomoc ;-) Ten post edytował Apocalyptiq 24.04.2009, 18:51:14 -------------------- http://estender.net - profesjonalne strony i aplikacje internetowe (Ruby on Rails, Kohana PHP)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:10 |