![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, co jest źle w tym kodzie - wydaje mi się, że powinien działać. Kod $wynik = mysql_query("SELECT artykul FROM test WHERE u_id = '$ziom' ") or die(lol); $i = 0; while($r = mysql_fetch_array($wynik)) { var_dump( $r ); $qq = $r['artykul']; echo $qq; foreach($qq as $lol){ $ha[$i] = $lol; $i++; } } echo $ha[1]; $ziom to id usera, dałem testowo 2 i nie działa. $r[artykul] to jego artykuł, który napisał i potem to dodało się do bazy. Ten post edytował Watt 23.04.2009, 05:50:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no a czym objawia sie to nie dzialanie?
Bo przykladowo ta linia: jest do bani bo $qq to tekst a po tekscie nie lata sie foreachem uzywaj poprawnego bbcode. dla php jest to php! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah, przepraszam!
Kod or die(lol) Cały czas to się wykonuje ; / Połączenie 100% dobre, bo próbowałem np funkcji instert i działała. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to zamiast die('lol')
daj komunikat bledu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod <php require('config.php'); $wynik = mysql_query("SELECT artykul FROM test WHERE u_id = '$ziom' ") or die(myqsl_error()); $i = 0; while($r = mysql_fetch_array($wynik)) { var_dump( $r ); $qq = $r['artykul']; echo $qq; foreach($qq as $lol){ $ha[$i] = $lol; $i++; } } echo $ha[1]; ?> White screen. Nic sie nie pokazuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() chyba zaczne wlepiac warny za nie umiejetnosc KOPIUJ WKLEJ!! nie:myqsl_error a: mysql_error po raz ostatni prosze o poprawne bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem, o co chodzi z bbcode -
Cytat po raz ostatni prosze o poprawne bbcode Daje kod php w tagu [/code], przecież. Co do umiejętności kopiowania, to przepraszam, nie kopiowałem ego co napisałeś tylko przepisałem z literówką. Kod $wynik = mysql_query("SELECT artykul FROM test WHERE u_id = '$ziom' ") or die(mysql_error()); Dalej white screen. Ten post edytował Watt 23.04.2009, 11:26:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Dalej white screen. może nie masz nic w bazie? Nie rozumiem, o co chodzi z bbcode - Daje kod php w tagu [/code], przecież. to zamiast tego [/code] dawaj [/php]. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na pewno są wyniki, a skrypt który wypisuje działa dobrze?
|
|
|
![]()
|
|
co ci dokladnie wyswietla dokladnie ten skrypt -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może w klauzuli WHERE nie ma żadnych danych spełniających ten warunek. zapytam prewencyjnie - łączysz się z dobrą bazą?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no jasne masz mieć tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A mam coś takiego teraz:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat BUUUUUUUUUnknown column 'u_id' in 'where clause' no popatrz.... teraz ci wywalil blad.... czyli jednak jak ci kazalem poprawic literowke na mysql_error() to tego nie pooprawiles.... kurde, normalnie zalamka. jak nie podasz takiemu jak na dloni to prostej rzeczy nie potrafi przepisac. Cytat To beż mam w [/php] dawać ? Nie, cytaty masz dawac w QUOTE
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a ja mam pytanie:
jak to jest możliwe że w zmiennej $qq masz tablice?
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat jak to jest możliwe że w zmiennej $qq masz tablice? Nie jest mozliwe. pisalem juz o tym w pierwszym poscie ale tez nie raczyl doczytac
|
|
![]()
|
|
Mistrzu, czytaj dokładnie i załamuj się w odpowiednim momencie
![]() Kod u_id na id_u ![]() A jak pokazać wszystkie wyniki bo errory wywala. Tzn nie wiem, foreach costam czytałem na php.net Ten post edytował Watt 23.04.2009, 11:48:36 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mistrzu, czytaj dokładnie i załamuj się w odpowiednim momencie wlasnie mistrzu o tym mowilem...Cytat Tzn nie wiem, foreach costam czytałem na php.net to cos tam doczytaj dokladnie do czego sluzy foreach
|
|
![]()
|
|
taki kod powinien Ci bez problemu zatrybić
Ten post edytował piotrooo89 23.04.2009, 11:51:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:56 |