![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem. mam 3 pliki które chcę zincludowac do jednego pliku. wszystko fajnie tylko wszystkie 3 te pliki mają tak samo nazwane zmienne i niezbyt mi się widzi podmiana ich w każdym z nich na inne. czy istnieje jakiś sposób na to by je zincludowac i każdy zwracał swoją wartość a nie jak to ma przy zastosowaniu include gdzie wyniki wszystkich są równe wynikowi 1.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz 3 pliki i w każdym masz zmienna $foo, a w jednym pliku będzie ona równa 1, w drugim 2, a w trzecim 3, to $foo będzie przybierało wartość ostatnio zaincludowanego pliku. Prościej, musisz podmienić nazwy zmiennych
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że opakujesz include w jakąś funkcję, wtedy zmienne dołączanego pliku będą widoczne tylko w kontekście jej wywołania:
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:29 |