![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2002 Skąd: Leszczyny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Mam problem ze zmienną $REMOTE_USER, zrobiłęm sobie skrypt który ma coś tam robić, i potrzebny jest mi login użtkownika systemu Windows... (pracuje pod 2000 względnie NT)... Myślałem, żę ta zmienna prześle mi tę wiadomość a tu nic... przesyła tylko myślnik -. Nie wem czy coś jest nie tak z serwerem php (xitami), czy z czymś innym.. w phpinfo() nie znalazłem zmiennej przesyłajcej tą informacje... co zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ktoras z tablic globalnych daje taką informacje? IMHO nie... ale moge sie mylic.. moze $_ENV?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam!!!
Mam problem ze zmienną $REMOTE_USER, zrobiłęm sobie skrypt który ma coś tam robić, i potrzebny jest mi login użtkownika systemu Windows... 1. te dwie rzeczy ($REMOTE_USER i nazwa uzytkownika w windows) to co innego. 2. w phpinfo na windows 2000 nie widze zadnych informacji o nazwie uzytkownika. wyglada na to ze bedziesz musial sie zainteresowac jakimis poelceniami systemowymi samego srodowiska by dostac ta informacje ps inforamcje beda dotyczyly servera na ktorym chodzi php a nie tego ktory przeglada strone -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:11 |