![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Musiałem szybko zrobić wysyłanie maila ze strony i znalazłem na jakimś forum pewien przykład. Przerobiłem go na swoje potrzeby i wszystko teoretycznie powinno działać a za każdym razem kiedy go testuje (wrzuciłem na dwa różne serwery, odpaliłem WAMPem) bo naciśnięciu "SEND" przeglądarka odpala plik mails.php w formie tekstowej. Oczywiście mail się nie wysyła a ja nie mam pojęcia czego nie zrobiłem/ co zrobiłem źle. Pewnie dla was mój błąd jest oczywisty dlatego piszę. index.html
mails.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Spróbuj dac zamiast <?PHP
<?php albo <? To jest prawdopodobny błąd, ale mogę się mylic. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat $tr = $_POST['name']; $tr = $_POST['city']; $tr = $_POST['country']; $tr = $_POST['dane']; Robiac tak to ci sie tylko Dane wysla, doklej dane do zmiennej a nie ja nadpisujesz uzyj .= -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O widzicie, coś się ruszyło
![]() Teraz kod wygląda tak:
I już widać, że to wszystko zaczyna mieć ręce i nogi bo zamiast jakiegoś dziwnego wyświetlania całego kodu, pokazuje 'jedynie' błąd: Notice: Undefined variable: tr in D:\wamp\www\ag2\mails.php on line 2 Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in D:\wamp\www\ag2\mails.php on line 13 Twój Email nie zostal wyslany , przykro mi . Spróbuj Ponownie No i widze, że nie może się wysłać bo nie podoba mu się konfiguracja portu, ale nie wiem jak to można naprawić :/ Co i gdzie pozmieniać, żeby po wrzuceniu na serwer wszystko ładnie śmigało? (teraz testuje ten kod na wampie) No i dlaczego nie podoba mu się teraz ta cała zmienna $tr ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a google to niby po co są?
wamp +smtp -------------------- |
|
|
![]()
|
|
O, wrzuciłem wszystko jak jest na serwer i działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:16 |