![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
znalazłem kilka przykładów jak uruchomić okno MS Outlook po kliknięciu na linka (button) na stronie, ale niestety działają one tylko na lokalnie zapisanym skrypcie. Usiłuję uruchomić klienta poczty poprzez skrypt umieszczony w moim intranecie, ale tylko lokalnie działa. Oto przykładowy skrypt, który działą tylko na localhost:
albo to:
czy ma ktoś pomysł, jak zrobić by link umieszczony na innym komputerze uruchamiał klienta poczty na tym samym co inicjująca proces przeglądarka ? A może inne prostsze rozwiązanie? Ważne by z linka przenieść nadawcę, temat i treść do MS Outlook. Dzięki za pomoc. PW |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czemu tylko MS Outlook?
Słyszałeś o mailto w linku? http://www.pageresource.com/html/mail.htm Poza tym twoje rozwiązanie zadziała tylko w IE Ten post edytował wookieb 22.04.2009, 10:46:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego MS (choć osobiście nie lubię)
ponieważ w pracy oficjalnie mnie ta aplikacja obowiązuje. mailto zostawiłem na koniec jako ostateczność. Zależałoby mi równiez na tym by po otwarciu okna MSO została w nim oryginalna stopka wiadomości a treść wiadomości dopisała sie tylko nad stopką. Z takiego rozwiazania bedzie korzystać kilka osób zatem powinien byc zachowany profil każdego z nich. Dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:21 |