![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam prośbę do doświadczonych graczy. Mam kod, który ma wysłać maile po kolei do wszystkich ludzi z listy. Niestety nie mam w tej chwili dostępu do serwera pocztowego więc nie mogę go przetestować. Prosiłbym o opinię, czy zadziała? Po odpaleniu na localhoście wywala błąd o braku połączenia i to się zgadza. Interesuje mnie głównie, czy ten komunikat:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in ...\form2\send.php on line 53 jest wynikiem błędów w wysyłaniu, czy po prostu funkcja ma jakieś ograniczenia? Lista adresowa jest dość długa i nie chciałbym sytuacji, w której kod przestanie działać po 30 sekundach wysyłania i nie obsłuży całej listy. Kod daje poniżej, z góry dziękuję za sugestie. CODE $plik1 = "adresy1.xml"; $plik2 = "adresy2.xml"; if(isset($_POST['jeden'])){$jeden = $_POST['jeden'];} //checkbox1 if(isset($_POST['dwa'])){$dwa = $_POST['dwa'];} //checkbox2 $temat = "temat"; $tresc1 = " tresc1"; $tresc2 = "tresc2"; $nazwa = "nazwa"; $mail = "mail"; $naglowek = "Od: " . $nazwa . " < " . $mail . ">\r\n"; if(!empty($dzienne) && empty($zaoczne)) { $otwarcie1 = fopen($plik1,"r+"); $file1 = file_get_contents($plik1); $wynik1 = explode("\n",$file1); foreach($wynik1 as $przeczytane1) { ini_set('sendmail_from','adres@adres.adres'); if(mail($przeczytane1, $temat, $tresc1, $naglowek)){ echo " wysłano wiadomość do ". $przeczytane1 . " .";} else echo "nie poszło"; } fclose($otwarcie1); } else if (!empty($zaoczne) && empty($dzienne)) { $otwarcie2 = fopen($plik2,"r+"); $file2 = file_get_contents($plik2); $wynik2 = explode("\n",$file2); foreach($wynik2 as $przeczytane2) { ini_set('sendmail_from','adres@adres.adres'); mail($przeczytane2, $temat, $tresc2, $naglowek); echo " wysłano wiadomość do ". $przeczytane2 . " ."; } fclose($otwarcie2); } else echo "komunikat o błedzie"; ?> Ten post edytował rafal_mat 22.04.2009, 08:43:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz przekroczony LIMIT CZASU, więc lipka ... nie dojdzie do końca ...
-------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 20 Dołączył: 13.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o funkcji set_time_limit
![]() -------------------- Kurs Video PHP i MySQL, porady-it.pl - gotowe rozwiązania dla webmasterów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, set_time_limit(0) pomogło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 12:48 |