![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam z mysql i mam pytanie. Chciałem wyświetlić rekord z bazy danych(nie wiem czy to dobrze nazywam) i zrobiłem tak:
Kod </P><P>echo '<form action="panel.php" method="post"><BR> Treść: <BR> <textarea cols="42" rows="4" name="panel1">'.$wiersz['panel1'].'</textarea><BR> <input type="submit" Value="edytuj"><BR> </form>';<BR><BR></P><P> ale niestety nic się nie wyświetla, czy moglibyście mi coś poradzić? Przypomnę że wcześniej zdefiniowałem co to $wiersz , polaczenie z baza danych itp. Z góry dziękuję ![]() Ten post edytował Zidane 21.04.2009, 21:17:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zacznijmy od tego że echo powinno być w <?php ?> a ja widzę że je wsadziłeś w html ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam bardzo, ale takim głąbem to ja jeszcze nie jestem, to jest cały kod:
Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Panel Administratora</title> </head> <body> <?php $uchwyt=mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die('Nie mogę się połączyć z bazą danych'); mysql_select_db('krasnal') or die('Nie moge wybrać bazy'); $link=mysql_query('SELECT * FROM panel'); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo'panel1<br>'; echo'<b> '.$wiersz['panel1'].'</b><br><br>'; echo'panel2<br>'; echo'<b> '.$wiersz['panel2'].'</b><br><br>'; } echo '<form action="panel.php" method="post"> Treść:<br> <textarea cols="42" rows="4" name="panel1">'.$wiersz['panel1'].'</textarea> <input type="submit" Value="edytuj"> </form>'; $tresc=$_POST['panel1']; mysql_query("UPDATE panel SET panel1='$tresc'"); mysql_close($uchwyt); ?> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
pobierasz 1 wpis czy kilka? jak jeden to nie musisz mieć while. w pętli ci się coś wyświetla? |
|
|
![]()
|
|
Pobieram dwa wpisy z bazy czyli 2 panele
|
|
|
![]()
|
|
2 panele czyli $wiersz['panel1'] i $wiersz['panel2'] czy 2 $wiersz['panel1'] i 2 $wiersz['panel2']
bo jak to pierwsze to nie potrzebujesz pętli. |
|
|
![]()
|
|
To pierwsze raczej, jeżeli nie potrzebuję pętli to co w tym wypadku? to i tak działa należycie, ale chciałem aby zawartość tego rekordu wyświetlała się w textarea
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przelatujac pierwszy raz petla po wynikach tak jakby czyscisz tablce z wartosci.
mysql_data_seek powinno pomoc ![]() Pzdr |
|
|
![]()
|
|
daj
i powiedz czy gdziekolwiek ci się coś wyświetla ... |
|
|
![]()
|
|
Wow, działa idealnie, dziękuję bardzo za wszelką pomoc ze strony użytkowników Spawnm i zelu
Pozdrawiam! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:27 |