![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi,
Dlaczego taki kod wywala błąd Parse error: syntax error, unexpected '"' on line 4
a gdy wpisze:
to działa prawidłowo? Ten post edytował kaszanka 21.04.2009, 19:10:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
AFAIK w domyślnych parametrach funkcji tak nie możesz podawać wartości.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
To w takim razie jak zrobić gdy część adresu chce otrzytywać ze zmiennej poza funkcją curl_go, np z bazy danych? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Daj trzeci parametr-referencję, skorzystaj z Registry, zrób sobie wczytywanie wewnątrz funkcji, możliwości jest sporo...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem to rozwiązać w ten sposób lecz tym razem wywaliło błąd
Warning: Missing argument 2 for curl_go() in ...
Ten post edytował kaszanka 21.04.2009, 20:27:37 |
|
|
![]()
|
|
Ale i tak musisz podać ten argument...
gdzie sda, to ma być drugi parametr, ponieważ go zadeklarowałeś. Musisz go podać za każdym razem. Jeśli nie chcesz czegoś takiego - pozostaje rejestr albo inne przekazywanie zmiennej. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zastrzelcie mnie ale i tak nie rozumiem ;/
Do tej pory miałem funkcję curla która łączyła się tylko z jednym adresem URL, teraz chce ją rozbudować by łączyła się z adresem aktualnie wyciągniętym przez danego usera z bazy. Do tej pory miałem tak:
a teraz chce by zamiast stałego wpisu
adres_strony był jako zmienna która pobierana jest z bazy danych czyli coś mniej więcej takiego:
Ten post edytował kaszanka 21.04.2009, 22:02:05 |
|
|
![]()
|
|
Ja wiem, co chcesz osiągnąć.
Ale tak łatwo się nie da - jako domyślny parametr musi być podana STAŁA wartość. Rozwiązaniem pośrednim byłoby IMHO:
Jeśli adres ten sam - jako drugi parametr podajesz null. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak zasugerowałeś jednak nadal mam ten sam błąd "Parse error: syntax error, unexpected '"' in"
zamarłem ;/ Nie wierze, że nie można tego prosto rozwiązać :| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 05:57 |