![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do oceny lay portalowy:
http://terrariumx.net/stalowemiasto.jpg obecna wersja strony http://stalowemiasto.pl dopracowany jest jeszcze nowy logotyp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Obecną wersję portalu regionalnego online podałeś dla kontrastu ?
2. Layout przypomina mi kolorystyką i układem Interia.pl 3. Przyciski "Więcej" są za duże... 4. Pokazuj zawsze ukończony layout... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest lay ukonczony (wersja do oceny, bo pewnie beda poprawki, po Waszych uwagach), brak logotypu chyba nie ubliza calosci projektu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ogólnie ładny interiowy layout, ale brakuje właśnie stopki.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolorystyka się kupy nie trzyma, brzydkie pole wyszukiwarki (zlewa się z tłem belki), te "cienie" w boxach tak jakoś do niczego nie pasują, brak konsekwencji (jak sądzę) w wyróżnianiu linków, raz są czarne, innym razem czerwone i wyboldowane, staraj się utrzymać odnośniki w jednym stylu, będą bardziej intuicyjne dla użytkownika (pomijając menu), co do stopki - kto powiedział że być musi, owszem, dobrze jakby była i zawierała informacje/odnośniki do kontaktu i innych stron funkcyjnych tego typu (regulamin, polityka prywatności, mapa strony), w menu bocznym jest słaby kontrast, na źle ustawionym monitorze tekst będzie się zlewał z tłem utrudniając czytanie - o osobach z wadami wzroku nawet nie wspominam. Jak mniemam w boxach wiadomości, rozrywka, sport, odnośniki polska, z regionu... mają pełnić funkcję zakładek - dobrze było by to zaznaczyć żeby było to jednoznaczne - w tej chwili jest dość mylące. Do tego popracowałbym nad rozmieszczeniem elementów - zajawki z forum raczej powinny wylądować gdzieś na dole a nie na samej górze. Pierwszy od góry box po lewej też mi się nie podoba - źle dobrane kolory czerwony i czarny nie pasują do siebie w tej formie. Sugerowałbym to ujednolicić. Ta żółta belka - całą pusta nie licząc wyszukiwarki - z pewnością można by tam coś wrzucić - jakieś menu, szybką nawigację lub coś w tym stylu - a jeśli nie masz pomysłu to najlepiej wywal to w cholerę a wyszukiwarkę umieść albo gdzieś w topie, albo jako jakiś box. Napis stalowa wola w logu na żółtym tle też nie wygląda najlepiej. Ogólnie proponowałbym zastanowić się raz jeszcze nad kolorystyką - jest w sieci mnóstwo narzędzi oferujących gotowe zestawy kolorów. Warto skorzystać.
//edit: tak przyciski więcej są zdecydowanie za duże i nie pasują do całości. czasem (i mam wrażenie że tak byłoby najlepiej także w tym wypadku) najlepiej jest pójść najprostszą drogą - czyli użyć zwykłych linków tekstowych wzbogaconych może o jakąś fikuśną strzałeczkę. Obecne przyciski wyglądają po prostu ordynarnie Ten post edytował devnul 21.04.2009, 19:21:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest genialne, ale znowu nie od razu do kosza. Moje uwagi (pomijam i popieram poprzedników):
- największy problem to nieintuicyjność i brak przestrzeni!, - kompletnie czuję się zagubiony na stronie. Używaj umiejętnie kolorów. Np. top w boxach jest biały. - tło pod logotypem (coś w kształcie pudła gitary) urwało się chyba z drzewa, - boczna nawigacja chyba próbuje udawać olej Kujawski (nie dość, że w korku, to i z tłoczenia), - dobranie kolorów jest jedną z najważniejszych wad tego desgin'a. Podsumowując: strona z takim designem to byłaby porażka. Albo poprawiasz, albo robisz od nowa z nowym pomysłem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad.1 Logotyp / logo / top czy jak kto woli nadal do zmiany..
Ad.2 Przycisk ogłoszenia nie pasuje tj. przesuwa lewy panel na dół co daje brzydki efekt Ad.3 Kolorystyka nie przypadła mi do gustu! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu po lewej jakieś nijakie.
Co gdzie jak? :] Za dużo moim zdaniem napchane, sam wyznaje "konstrukcje Google" ![]() ![]() Może pod logotypem warto ulokować ikonki z awnego designu? I po najechaniu na nie niech pokazuje gdzieś JSowo co i jak :] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo mi się podoba. Jest znacznie lepiej i sądzę że bardziej użytecznie.
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Top bardzo ładny, lecz prawe menu lekko za szerokie, a treśc za wąska
![]() ![]() P.S. Wzorowałeś się na portalu interia.pl ? ;p -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyróżnij przyciski w logo, bo teraz wygląda jakby miały żółtaczkę
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:59 |