![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że jedynymi gotowymi frameworkami z którymi miałem przyjemność pracować było tylko Zend i Kohana to pytam się Was, bardziej doświadczony6ch, jakie są zalety CodeIgniter i czy warto z niego korzystać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż... Kohana to takie nowocześniejsze wydanie CI... więc przejście z kohany na CI wg mnie niema sensu, ja właśnie przesiadam sie z CI na Kohanę bo wolę czyste PHP5 niż PHP4
Trudno pisać o zaletach CI jeżeli pisałeś aplikacje w Kohanie... będą same wady ![]() -------------------- Oceń mecz swojej ulubionej drużyny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zaletami są m.in. dokumentacja (aczkolwiek można się przyczepić do kilku "wpadek"), spora społeczność oraz duża ilość dodatkowych materiałów edukacyjnych. Jeżeli stawiasz na pracę zarówno pod PHP5 jak i PHP4 to będzie to również zaletą CI. Wady? Na pewno przystopowany rozwój, od dłuższego czasu nic się nie dzieje z CI, a jeśli już się dzieje to są to raczej pierdy. Czy warto korzystać? Moim zdaniem nie - jest przecież chociażby, wspomniana przez Ciebie, Kohana.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wybór frameworka.
Zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 03:48 |