![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ost kupiłem legal viste + nod 32 + dodatkowo flash cs4 - dosyć miałem siedzenia na nielegalu :/ Mam teraz tylko takie pytanie czy zdarzyło wam się mieć kontrolę legalności softu ? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jak ktoś nie doniesie że jesteś pirat to nie masz co się bać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już nie jestem
![]() Ale znam wiarę co już nawet od 3 lat na całym zestawie Adobe śmigają i mają sie dobrze ![]() Ogólnie nad piractwem nie da sie zapanować ![]() -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie da, albo da, ale troche innymi metodami. choć wlasciwie ja, jako producent np. PSa, nie chciałbym go sprzedawac za 10$. pewnie trzebaby tu zrobić wyliczenie, czy bardziej sie oplaca sprzedac mniej za 3k $ czy wiecej za 100$...
zawsze mozna szukać zamienników. no w Twoim przypadku (flash) to ciezko, ale do samej grafiki podobnież GIMP nie ustepuje PSowi (uzywam gimpa, na psa nie mialem siły sie przesiasc...). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wy, graficy, macie problem, szczególnie z Adobe
![]() Jako programista mam szeroki wybór darmowego softu, zarówno jeśli chodzi o OS, jak i IDE - i zawsze mam wszystko legalne ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
to skoro mowa już o legalności , programach itp...
netbeans działa pod linuxem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziła i ma się dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
śmiga jak dla mnie
![]() graficy - macie rzeczywiście z Adobe przekichane. Soft robią świetny, ale cenią go sobie też nie kiepsko. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat to skoro mowa już o legalności , programach itp... netbeans działa pod linuxem ? A znasz jakis inny darmowy OS, alternatywę dla Windows, poza Linuksem i FreeBSD ? ![]() Chcesz mieć legal za darmo - jesteś skazany na Linuksa. Jak dla mnie - mogę być na niego skazany na zawsze. Po raz kolejny dziękuję Torvaldsowi za jego dzieło. I firmie Sun za NetBeans ![]() Ale wazelina.. ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
ja do kodzenia wole open solarisa śmiga doskonale z netbeans, virtualbox'em bo to w sumie ta sama stajnia SUN
![]() -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
So do I on mac ...
Może poza mypy czi aaale ripowane z cedeków ![]() -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat nie siej proszę herezji sam siedzę na Win XP Taa? A od kiedy to WinXP jest dostępny za darmo LEGALNIE ? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. jak jesteś studentem odpowiedniej uczelni - jest coś takiego jak MSDN czy jakoś tak. dla studentów za free
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat A od kiedy to WinXP jest dostępny za darmo LEGALNIE ? Jak kupujesz PC z wersją OEM. No to w sumie jest za "półdarmo", ale... ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat np. jak jesteś studentem odpowiedniej uczelni - jest coś takiego jak MSDN czy jakoś tak. dla studentów za free Nie jestem studentem. A żeby zainstalować za darmo Linucha, nie muszę spełniać żadnych warunków. I najważniejsze - system jest mój i mogę z nim zrobić, co mi się podoba. A na Windows masz jedynie licencję na używanie, sam system jest własnością M$. Nawet jeśli jest, jak piszesz (dla studentów, przez MSDN czy inne Microsoft Coś Tam Coś Tam) - za darmo. Nawet nie możesz go zainstalować na innym kompie, jak go sobie kupisz, ani odstąpić komuś innemu, bo licencja wygasa i już masz system nielegalny. W ogóle umowa licencyjna na Windows to temat na książkę. Cytat Jak kupujesz PC z wersją OEM. Mylisz się. Płacisz za XP/Vistę w cenie komputera Ten post edytował blooregard 21.04.2009, 15:23:47 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
gwoli ścisłości - choć mam możliwość, nie instaluje Windy. Z wielu powodów i nikt mnie nie przekona, że Linuks jest gorszy
![]() i jeszcze jedno - licencja MSDN pozwala na instalowanie systemu na każdym komputerze którego używa student do studiów. Termin może być jak widać dość szeroko rozumiany - tak nam 'napomknęli' na wykładzie ;P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. jak jesteś studentem odpowiedniej uczelni - jest coś takiego jak MSDN czy jakoś tak. dla studentów za free ![]() Jak się nie mylę to możesz go używać do celów edukacyjnych a nie do komercji. -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Taa? A od kiedy to WinXP jest dostępny za darmo LEGALNIE ? Temat dotyczy oprogramowania, a nie systemu operacyjnego. Jeśli chcesz poszerzać zakres o system operacyjny to równie dobrze można pójść dalej i rozpatrywać problem samego komputera, którego raczej za darmo nikt Ci nie da. Chodziło mi o to, że mając Win XP można bez większego problemu pozostać legalnym korzystając z darmowych softów, których na Windowsa także jest masa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:50 |