![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mój pracodawca stwierdził, że jest trochę kasy na zaprenumerowanie jakiegoś czasopisma dla (nas) webmasterów. No i oczywiście pierwsze skojarzenie "PHP Solutions" - ciekawy, konkretny magazyn. Okazuje się jednak, że nie jest on już w sprzedaży. Aktualnie sprzedawane w Empik-u z numerem 4/2009 jest archiwalne wydanie 3,4/2008 elegancko zafoliowane, tak że jak nie przeczytamy małego druczku to kupimy archiwum. Wydawnictwo PHP Solutions, ma w swojej ofercie jeszcze pisemko "Software Developer's" ale jest tam wszystko java, c#, .net a mnie interesuje tylko PHP. Może macie jakieś tytuły, które warto zaprenumerować, ale dotyczące głównie PHP. Pozdrawiam slawny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.phparch.com/ to jest dobra gazeta, warto poczytać.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A polskie? Bo to ma być dla wszystkich...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma, czy piszesz mi tu takie pierdoły, żeby pokazać jaki to ty fajny nie jesteś?
Jak by to ode mnie zależało to pewnie wysłał bym wszystkich, zaczynając od samego siebie. Jak masz w ten sposób odpowiadać, to nie odpowiadaj w ogóle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio na wykopie był jakiś magazyn Insert 1 openSource magazin
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma, czy piszesz mi tu takie pierdoły, żeby pokazać jaki to ty fajny nie jesteś? To, że jestem fajny to jedno.Jak by to ode mnie zależało to pewnie wysłał bym wszystkich, zaczynając od samego siebie. Jak masz w ten sposób odpowiadać, to nie odpowiadaj w ogóle. A to, że nie ma to drugie. |
|
|
![]()
|
|
A @skowron-line pokazał, że jest. Faktycznie treść pozostawia wiele do życzenia ale już coś.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"? Bo może myślimy innymi kategoriami.
|
|
|
![]()
|
|
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"? Bo może myślimy innymi kategoriami. PHP Solution nie był warto swojej ceny. Według mnie gazeta raczej marna moze kilka artykułów było godnych uwagi no ale jak pisałem wcześniej nie wart takiej ceny. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
A czy PHP Solutions wrzuciłbyś do szufladki z "cokolwiek" czy "wart"? PHP Solutions zaczęło od niezłego poziomu ale pod koniec żywota moim zdaniem regularnie szło w dół jeśli chodzi o prezentowany poziom.Jest sporo ciekawych rzeczy w archiwalnych numerach ale nie zmienia to faktu, że wydanie jest martwe i raczej nie będzie wznowione. Możecie przejrzeć spisy treści i kupić to co Was interesuje. Poza tym nie ma nic na polskim rynku. |
|
|
![]()
|
|
A tak jak byś chciał coś ciekawego poczytać to możesz przelać kaskę na konto wortalu i podrukować sobie artykuly sie tam znajdujące
![]() Oczywiście jest to żart, a poważnie to jest wortal i planeta jest to źródło nieograniczonej wiedzy i to za free. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
PHP Solutions był prenumerowany kiedyś i faktycznie 30zł to dużo ale było o czym poczytać.
No nic, podziękował za wypowiedzi. Może coś ktoś wrzuci to temat wypłynie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ubolewam nad brakiem polskiej prasy związanej z PHP, a swoją drogą myślę, że to dobry pomysł na biznes dla wydawnictw prasowych. Tyle jest tego badziewia o grach itp. i z pewnością magazyn o tematyce programistyczno - webmasterskiej (piszę tak ze względu na szersze grono odbiorców) mógłby cieszyć się zainteresowaniem.
Pozostają więc książki, a jest w czym wybierać i oczywiście Internet (który jednak jest zaśmiecony). Pozdrawiam Ten post edytował kantek 20.04.2009, 10:47:56 -------------------- kantek.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
(...) i z pewnością magazyn o tematyce programistyczno - webmasterskiej (piszę tak ze względu na szersze grono odbiorców) mógłby cieszyć się zainteresowaniem. No właśnie jest odwrotnie. Taka tematyka jest bardzo niszowa, nakład jaki będziesz mógł sprzedać niski i stąd byt niepewny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest coś takiego jak Internet Maker. Tylko że to nie jest magazyn o php a o webmasteringu ogólnie. Mam 2 pierwsze numery i ich poziom jest dość niski, nie wiem jak jest teraz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ubolewam nad brakiem polskiej prasy związanej z PHP A może to i lepiej... Co to za programista, co branżowych artykułów nie rozumie po angielsku...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
niech będą i po Japońsku tylko aby były ... w lokalnych księgarniach i sklepach.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:08 |