![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dopiero moje pierwsze kroki w XML oraz schem-ie i nie moge rozgrysc jednej rzeczy mianowicie, przy deklarowaniu tekstu np:
Kod <processor>Intel Core 2 Duo<processor> element nie zawiera podelementow wiec jest to simple element jednak poniewaz posiada 2 wpleciona w tekst wiec zastanawiam sie czy deklaracja jako string jest wlasciwa bo przeciez poza string jest jeszcze integer. Kod <xs:element name="processor" type="xs:string"/> Czy jest to prawidlowa deklaracja z punktu widzenia schemy ? Dodatkowo jesli mam complexType jak np: Kod <dimension> Wymiary wynosza odpowiednio <wysokosc>10</wysokosc> <szerokosc>20</szerokosc> </dimension> To gdzie powinienem zdefiniowac tekst 'Wymiary wynosza odpowiednio' a moze wogole nie mozna robic czegos takiego i powinienem wprowadzic dodatkowa podkategorie <opis> jako child element do <dimension> Wiem ze te pytania moga byc dla niektorych banalne, ale podobno kto pyta nie bladzi wiec... ![]() Z gory dzieki za pomoc ! Ten post edytował sky.net 19.04.2009, 17:56:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:30 |