![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Skąd: Polska ;] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem: Chciałbym aby polecenie napisane w PHP wczytywało 8 znaków z każdej linijki (100 - 2500 linijek) a następnie je przetwarzało. Czyli: Osoba która wpisze kod (8 znaków) w formularz to przesyła go przez POST następnie polecenie wyszukuje taki kod czy się znajduje w pliku w którejś linijce, jeśli tak to dodaje go do bazy danych ( z bazą danych sobie poradzę), ale jeśli nie znajdzie to zwraca wynik że kod jest niepoprawny. Z góry serdecznie dziękuję ;D Pyzdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz, żeby to ktoś napisał? Lepiej sam to zrób - czegoś się nauczysz. Instrukcje fopen, fgets, fclose i strpos (lub stripos) będą Ci potrzebne oraz znajomość pętli while. Powodzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
albo samo file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i pętla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Skąd: Polska ;] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale ja się nie łapie ;/
nie mógłby ktoś za mnie to napisać proszę? to chyba nie jest aż takie trudne... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę:
wypisze Ci od razu w których liniach jest ten wyraz szukany:
a jak chcesz tylko sprawdzić czy jest w pliku i niewazna linia to:
Pozdrawiam Ten post edytował kantek 19.04.2009, 17:25:40 -------------------- kantek.com.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 06:26 |