![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuje jakiegos oprogramowania do modelowania baz danych (najchetniej freeware lub jakies niezbyt drogie) Przez dluzszy czas uzywalem claya, aczkolwiek obecny projekt zrobil sie dosc zlozony (ma juz 65 tabel z cala masa relacji pomiedzy nimi, a to jeszcze nie koniec) w zwiazku z czym wszystko strasznie nieprzejrzyste sie zrobilo. (albo ja nie potrafie sensownie tabelek ulozyc, pomimo tego ze ukladanie zajmuje mi i tak sporo czasu) Testowalem Mysql Workbench, ale strasznie powolny jest... Ale ma fajne opcje ktorych mi brakuje w clayu "zwijanie tabel" do samej nazwy, pomniejszanie widoku, mapka diagramu, mozliwosc wybrania tabeli z listy i przejscia do niej zamiast szukania na diagramie. Innymi slowy czy znacie moze edytor w stylu Mysql Workbench, ale dzialajacy z jakas sensowna szybkoscia?? (Nie musi miec szczegolnego wsparcia dla Mysql w postaci triggerow, itp. bo projekt jest w symfony pisany) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A testowałeś takie coś jak DBDesigner?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetestowalem, pomimo tego ze jest to starsza wersja WorkBencha dziala duuuzo szybciej, ale niestety chyba z vista sie nie lubi :/
Nie udalo mi sie polaczyc z baza danych, "table editor" po kilku sekundach przestaje reagowac na klikniecia myszki (tylko z klawiatury dziala) i zaczyna mrugac okienko ![]() Ten post edytował gemini2201 18.04.2009, 19:59:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:40 |