![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy wie ktoś, jak ustawić abym w edytorze NetBeans 6.5.1 ( edytor PHP ) mógł używać polskich znaków, bezpośrednio z klawiatury ? pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O system to się nie martw.
ŻŹĆĄÓ żźćąęó Chodzi o edytor. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie (netbeans 6.5 ze wszystkimi oficjalnymi updatedami) działa. ubuntu 9.04, też ze wszystkimi oficjalnymi poprawkami oraz z sunowską javą.
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie,
Nie napisałem. Ubuntu 9.04. Wszystkie aktualizacje. Nie mogę wpisywać z klawiatury. Jak kopiuje przez schowek, to działa poprawnie, czyli kodowanie jest dobre. To raczej nie wina Javy... tak mi się wydaje. Mam oficjalną wersję Sunoską. Środowisko NetBeansa, też wszystkie aktualizację. ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ Problem rozwiązany. Chodzi o wprowadzanie złożonych znaków, opisał to facet o tutaj: http://michal.switon.pl/blog/2009/01/polsk...ans-pod-ubuntu/ Nie wiem czy na 100 % to pomogło, bo nie chciałem restartować maszyny dwa razy, więc skasowałem pakiety odpowiedzialne za zabawę w te znaki.
Oto dowód ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:16 |