![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbowałem coś takiego:
Załóżmy, że mamy coś (grafikę), która po kliknięciu ma zaznaczyć ukryty chceckbox (załóżmy, że grafika jest ładnym graficznym chceckboxem).
Uaktywniana jest funkcja z powyższym warunkiem. Dlaczego $('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).attr('checked') zawsze zwraca UDEFINED? Po kliknięciu w grafikę chcekbox się zaznacza. Nie ma jednak możliwości odwrócenia tego. Standardowo, czyli tak działa:
-------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast attr('checked', false); daj removeAttr( "checked" )
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Cytat Dlaczego $('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).attr('checked') zawsze zwraca UDEFINED? Mogę w tym warunku [HTML]if ( document.getElementById('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).checked == true ) { document.getElementById('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).checked = false; }[HTML] Dać jakiekolwiek skrypty w tym momencie to nie ma znaczenia, ponieważ $('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).attr('checked') jest niezdefiniowaną zmienną (sprawdzałem przez alert) -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $('#asd').attr('checked', false) Mi to działa bez problemu. Kod $('pozycja_checkbox_' + id_checkbox) Cytat Dlaczego $('pozycja_checkbox_' + id_checkbox).attr('checked') zawsze zwraca UDEFINED? Bo taki tag jak pozycja_checkbox_... nie istnieje. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:35 |