![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Zainstalowałem na swoim serwerze (home.pl) skrypt newslettera. skrypt zowie się txtList. Sam w sobie - prosty i działa genialnie. W bazie mam 4000 tyś. e-maili. Gdy rozpoczynam wysyłkę, skrypt "mieli" po czym wyświetla się pusta biała strona. W bazie podałem dla testów swojego e-maila. Newsletter otrzymałem, ale skrypt nie wyświetlił potwierdzenia - co za tym idzie, nie ma żadnej pewności że wszyscy adresaci otrzymali newsletter. Po skontaktowaniu się z administracją serwera została mi udzielona informacja: Sytuacja, ktora Pan opisuje moze byc spowodowana nie tyle sama iloscia adresatow co czasem trwania procesu. Kazdy serwer w home.pl posiada ograniczenie czasu wykonywania skryptu. Skrypt moze sie wykonywac przez 300 sekund. Podejrzewam, ze liczba 4000 maili do wyslania moze nie zmiescic sie w tym czasie a to oznacza, ze wysylana jest tylko ta "mieszczaca sie" ilosc. W miare mozliwosci proponujemy taka modyfikacje ustawien zeby maile wysylane byly kilku mniejszych paczkach. Zajrzałem więc w mój skrypt choć nie mam pojęcia co zrobić. W pliku konfiguracyjnym znalazłem takie oto linijki. Czy zmiana parametrów może pomóc?
a może powinienm zmienić coś w skrypcie odpowiadającym za wysyłkę newslettera. BY wysyłał np. po 1000 maili, przerwa i kolejne 1000, itd. Zawartość pliku "admin_email.inc.php" chciałem tutaj wkleić, jednak post nie chciał się dodać (za długi). proszę o pomoc Ten post edytował bulion 18.04.2009, 11:15:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a może powinienm zmienić coś w skrypcie odpowiadającym za wysyłkę newslettera. BY wysyłał np. po 1000 maili, przerwa i kolejne 1000, itd. Dokładnie tak musiałbyś to zrobić. Jednak według mnie 1000 to i tak za dużo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mogę prosić o jakieś instrukcje?
jak to skleić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robie tak
![]() Na starcie zapisuje wszystkie e-maile do których mam wysłać newsletter do pliku txt, po czym mam skrypt który wyciąga pierwsze 100 e-maili, wysyła newsletter, i te 100 e-maili wysyła. I dodatkowo jest ustawione odświeżanie co 30 sekund. Potem dodatkowo mam dorobiony pasek postępu itp. Sprawdza się genialnie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sztywne ustawienie odswiezania na 30 sekund moze nastapic w trakcie wysylania maila a przed usunieciem go z puli co sprawi ze email zostanie wyslany dwukrotnie do tej samej osoby
alternatywnie mozna badac czas wykonywania skryptu w kazdej petli i jak zblizy sie do (timeout-5sekund) to wyslac header i przerwac petle po zakonczeniu operacji, daje to 100% kontrole nad poprawnoscia - sposob wymaga otwartej przegladarki kilka dni temu na fourum pokazalemtez sposob z uzyciem respawn ktory uzywa np system mailingowy pommo, ten sposob nie wymaga nawet otwartej przegladarki -------------------- Skrypty php, ajax, javascript
|
|
|
![]()
|
|
ja to mam na tej zasadzie że czas daje duża rezerwę w stosunku do ilości wysyłanych e-maili.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wyborazam sobie takiego rozwiazania dla 100tys maili aczkolwiek dla 4000 pewnie bez roznicy..
-------------------- Skrypty php, ajax, javascript
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , odświeżę temat.
Serwer gdzie mam mailing zmienia swoje parametry i za parę dni będę mógł wysłac do użytkowników Liczba maili na godzinę 100 Liczba maili na dobę 1.000 Użytkowników mam około 2000. Może ktoś mi podpowie jak to ugryść. Zmiana parametrów w config.inc.php coś pomoże ? / When sending, txtList will pause every pauseinterval'th email, for pausetime seconds. $cfg['pauseinterval'] = 100; // Number of seconds to pause at each pauseinterval. $cfg['pausetime'] = 3; Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:27 |