![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem, chciałbym ograniczyć użytkownikom strony dodawanie rekordów do bazy danych np do 10. Jak zrobić coś takiego. Proszę o jakaś pomoc.
Ten post edytował tadek92 18.04.2009, 10:24:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
postaw ciasteczko z wartością 10 i po każdym dodaniu odejmuj jedno i sprawdzaj czy wartość z ciastka jest mniejsza od zera jeśli jest blokujesz.
manual -> setcookie i $_COOKIE -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciasteczka? Wydaje mi sie ze lepiej bedzie iz gdy masz uzytkownikow w bazie (przypuszczam ze to tylko zarejestrowani/zalogowani uzytkownicy moga dodawac) to zrobic kolumne gdzie trzymasz ilosc dodanych rekordow do bazy i wtedy przy kazdym dodaniu bedziesz do tej kolumny dodawal +1. I wtedy gdy uzytkownik chce cos dodac do bazy to najpierw sprawdzasz ta kolumne i juz
![]() -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale jeśli użytkownik usunie ciasteczka to będzie mógł dodawać dalej, a mi zależy, żeby na stałe ograniczyć ilość dodanych rekordów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w takim razie tylko baza danych i rejestracja userków jak napisał ~matixrr
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie zauważyłem odpowiedzi ~matixrr właśnie o coś takiego chodziło tylko nie wiedziałem za bardzo jak to zrobić
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:17 |