![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wyglada A jak przerobic by przycisk byl pod logiem? Prosze o odpowiedz -------------------- www.infLAN.pl - Usługi informatyczne
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na szybko
ustaw pozycje .srodek i .logo relatywnie, internet absolutnie z topem na 0 a diva internet wyciągnij z logo i wstaw do srodek pozostanie Ci jeszcze kwestia ustawienia w poziomie... pytanie jak się IE zachowa - nie mam takowego na podorędziu więc nie sprawdze.... Ten post edytował osl 17.04.2009, 12:54:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jak dam absolutnie to jak ustawic teraz wzgledem srodka? bo gdy bedzie inna rozdzielczosc to wtedy beda klopoty. Da sie moze jakos za pomoca z-index? prosze o podpowiedz i pomoc
Ten post edytował urbizdw 17.04.2009, 13:00:03 -------------------- www.infLAN.pl - Usługi informatyczne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
inaczej jeszcze:
do diva logo wrzuć jeszcze jednego diva logo, zewnętrznemu wyłącz tło i wrzuć do niego internet klasie logo dodaj pozycje relatywną, internetowi absolutną. i teraz pozycjonujesz internet dokładnie tak jak wcześniej, np. margin-left Tyle że tego w IE nie jestem już w ogóle w stanie przewidzieć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Prosze zobaczcie czy kod css jest dobrze napisany i jak rozwiazac ten problem z guzikami zeby byly pod logiem. Prosze powiedzie mi co musze zrobic by bylo ok
To jest jak wyglada narazie -------------------- www.infLAN.pl - Usługi informatyczne
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
div.menu_top wypozycjonuj absolutnie po prostu, o ile dobrze zrozumiałem Twój problem nie będzie z tym większych problemów. Nadaj div.logo position relative a div.menu_top absolute i sie baw.
Ewentualnie, jest fajny myk na pozycjonowanie divów z absolute na środku ekranu - ujemne marginesy. Jeżeli znasz width elementu dajesz mu left: 50% i margin-left: -1/2width_elementu dla przykładu: width: 600px; left: 50%; margin-left: -300px; oczywiście position: absolute; Ten post edytował pawkow 27.04.2009, 13:56:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:03 |