![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, słuchajcie - mam dosyć nieciekawy problem - otóż pewna tabela w bazie mojego klienta (baza jest wykorzystywana przez CMS który mu napisałem) - o nazwie "kolory" jest sporadycznie czyszczona ze wszystkich rekordów. Problem jest o tyle duży, że nigdzie w kodzie nie mam żadnego zapytania SQL które mogło by to spowodować (same SELECTy, jedno DELETE z limitem 1 i warunkiem sprawdzającym unikalny identyfikator rekordu [więc odpada]). Co może być przyczyną tego samoistnego czyszczenia się co kilka miesięcy tej nieszczęsnej tabeli? Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim?W PHPMyAdmin nie ma żadnych ostrzeżeń odnośnie jakiś błędów, tabela nie została też nawet zablokowana. Dzieje się tak jedynie z tą jedną tabelą (oparta na InnoDB - z resztą tak jak inne).
Ten post edytował lukasz.w 16.04.2009, 17:06:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Wziąć piwo? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś ci zrobił SQL Infecjon i tyle
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki hosting ? mi na netmark się tak zdarzało, czasami jedna tabela, czasmi więcej i to zawsze były innodb, nigdy myisam. Po interwencji u admina problem przestał sie pojawiać. Dodam, iż nie były to dropy, bo w logach byłby gdzieś ślad. Nie był to tez włam. Pozatym w skryptach nie było możliwości wogóle zrobić żadnego injection czy infection. Skrypt który tylko wyswietlał dane. Ale skoro problem przestał siepojawiać to widać wina leżała po stronie dostawcy. Ja bynajmniej w skrypty nie ingerowałem.
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
To jest eHost.pl
Tak. U mnie też nie ma możliwości wstrzyknięcia SQL, również (tak jak w Twoim przypadku) wszystkie tabele działają w oparciu o InnoDB. Ciekawi mnie dlaczego to dotyczy tylko tej jednej tabeli i zdarza się co kilka miesięcy - nie wiem. Napiszę do nich. Może coś będą wiedzieć. Dzięki za Twój post - właśnie chciałem wiedzieć czy ktoś miał podobne przypadki. Pzdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:48 |