![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to dlaczego przy moim kodzie on łapie jeszcze menu boczne i górne. Kod:
http://expertit.nazwa.pl/Lukasz2/index3.php chodzi o to zeby tego co jest nad aktualne wersje nie lapalo Ten post edytował Malukaz 16.04.2009, 13:51:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webmade.org/kursy-online/wyrazenia-...ne-kurs-php.php
i http://webmade.org/kursy-online/wyciaganie...ntow-ciagow.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok sam sobie wkońcu poradziłem, może kiedyś się komuś przyda:
$x=360; - 360 to linia kodu żródłowego, od której zaczynamy wycinek $x<=379; - linia kodu źródłowego, do której wycina kod $plik=file("http://www.comarch.pl/pl/industries/smb/offer/produkty/cdn_optima/aktualne_wersje/"); - link do strony którą wycinamy Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Malukaz 17.04.2009, 07:57:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy że autor strony dostawi kilka linijek do góry strony i Twój kod **j strzeli.
Dużo lepszym rozwiązaniem są wyrażenia regularne, przeznaczone do takich operacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jakiś przykład?
Dlaczemu to mi nie dziala ?
dobra już poprawiłem lekko i dół odcina, ale znowu mam problem z tym jak ustawić początek wyświetlania tak jakby klamerke musze zrobic i mam tylnia czesc a przedniej nie umiem zaznaczyć kod:
need urs help <a href="http://expertit.nazwa.pl/Lukasz2/" target="_blank">http://expertit.nazwa.pl/Lukasz2/</a> tu link do strony aby wam zobrazować problem chodzi o to zeby nie bylo loga i górnego menu tylko ten środek od Aktualne Wersje moze bardziej wyjasnie jeszcze dajmy na to że kod wygląda tak: <start> <br> babcia <costamcostam> <jakiestableki> zonk <dolne menu> <koniec> a ja potrzebuje mieć wycięte wszystko od Babacia do Zonk bez <start> i <br> od góry oraz bez <dolnemnu> i <koniec> na dole bump.... pilne? Ten post edytował Malukaz 17.04.2009, 13:35:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o wyrażeniach regularnych tak jak sugerowali koledzy wcześniej.
a jak już chcesz koniecznie na operacjach stringowych, to substr, strpos, strrpos i tak dalej... musisz się wczytać w kod HTML i znaleźć odpowiednie ciągi od/do których chcesz wszystko wyciąć. jeszcze inaczej? ładujesz do DOM i przechodzisz przez drzewo... gotowca raczej nie dostaniesz od nikogo |
|
|
![]()
|
|
jacy wy jestescie kochani kto tu o gotowcu mowi, poprostu mowie ze chce tylko poznac jak ma wyglądać komenda która ograniczyła by górę strony... wkońcu nie jestem biegły w php czytałem o wyrażeniach stałych i niebardzo to kumam a to działa tylko tą góre musze odciąć a jak jesteście tacy "PRO" to moze podpowiecie, bo odsylac do poczytania sobie to nawet ja moge ludzi...
p.s. myslisz że nie czytalem o wyrażeniach regularnych ? TYLKO TO K.... nie tak latwo skumać jak sie jest zielonym w php a trzeba cos zrobić dlatego tu napisałem z nadzieją na pomoc choc by ktoś w przybliżeniu pokazal ocb z tymi wyrażeniami regularnymi... na jakims przykładzie... myslisz ze teraz dalej nie proboje czegos sam skleic ale to nie tak latwo jest -.- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daruj sobie docinki.
dostałeś podopowiedzi czego użyć, zamiast się burzyć że "chce tylko poznać komende" może po prostu pomyśleć chwile logicznie. odpalasz sobie Firebuga i patrzysz na strukture HTMLa. Potrzebujesz zdaje się tylko wyciąć zawartość diva "content-one", szukasz odpowiedniej frazy i ciach - wyżej pokazałeś fragment z substr, więc powinieneś dać rade. potem szukasz końca tego diva i ciach. jedną komendą będzie Ci ciężko. dużo łatwiej zapodać kilka linijek, wycinając po trochu. P.S. pamiętaj, że substr ma kilka parametrów, m.in. offset początku i długość (względnie offset końca) ciągu który chcesz wyłuskać. EDIT: a nie łatwiej po prostu zapytać/poprosić o wyjaśnienie wyrażeń regularnych niż wołać "ja chce" i pluć jadem naokoło? Ten post edytował osl 17.04.2009, 13:57:18 |
|
|
![]()
|
|
ja zadnym jadem nie pluje poprostu drażni mnie to, iż do 10 min odświeżam stronke a tu co chwile tylko odpowiedź "poczytaj sobie o wyrażeniach regularnych".....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez juz o to pytales w innym temacie i tam tez podalem ci rozwiazanie! poczytaj poprzedni temat jeszcze raz.
|
|
|
![]()
|
|
przeciez juz o to pytales w innym temacie i tam tez podalem ci rozwiazanie! poczytaj poprzedni temat jeszcze raz. został skasowany...
Zmienna zdanie ogranicza plik od góry, zmienna br ogranicza go od dołu teraz jeżeli mógłbym się dowiedzieć jak zrobić tak by obie współgrały i plik był ograniczony obustronnie byłbym serdecznie wdzięczny
Działa poprawnie, dzięki osl za wspomnienie o Offset, iż ogranicza plik od początku. Przydało się, rozwiązałem problem jakby ktoś potrzebował to smiało można kożystać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 20:18 |