![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałem zapytać jak można wyświetlić dane użytkownika po zalogowaniu w serwisie? Zapisać użytkownika w sesji przy logowaniu a później już pobierać dane w/g nazwy użytkownika czy istnieje prostszy sposób? Mam takowy skrypt odpowiedzialny za "weryfikacje" użytkownika i logowanie:
na stronie index.html zaczynam sprawdzeniem: i teraz nie wiem jak wyświetlić wszystkie dane o użytkowniku ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 25.06.2007 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz przypisac wszystko do zmiennych sesyjnych (troche chory pomysl)
lub przechowywac tylko ID i to ze jest zalogowany w sesji a dane pobierac z bazy za kazdym razem i przy pomocy funkcji do ktorej przekazujesz ID -------------------- Studio Yaso.pl | | | | | | | | | | => 40%
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm no fakt, a jak zapisać id_uzytkownika do sesji? ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SESSION['ID'] = $id;
Ten post edytował marcinekl 16.04.2009, 14:00:56 -------------------- --> tworzenie stron www --> Projekty graficzne --> Wizytówki, loga, papier firmowy --> Porgramy uzytkowe JAVA, C/C++, etc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:48 |