![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat już pewnie poruszany, ale nie doszukałem się na forum rozwiązania.
Otóż postawiłem sobie Zenda, wszystkie zgodnie z ich QuickStartem. Kiedy tworze nowy kontroler dipatch wywala mi wyjątek: An exception occured while bootstrapping the application. Invalid controller specified (error) Stack Trace: #0 /Users/bard/Sites/Zend/library/Zend/Controller/Front.php(936): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 /Users/bard/Sites/Zend/public/index.php(33): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 {main} Dodam że odpowiednie pliki mam: ![]() Jakiś pomysł? Pewnie problem prosty, ale naprawdę nie widzę rozwiązania. Myślę że to nie kwestia serwera ponieważ stawiałem to na Zend Server. -------------------- tworzenie stron Gdańsk
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakies 2 tygodnie temu również robiłem sobie zend -a quick start
i to co jest napisane na ich stronie jakoś tez mi nie chcialo działać http://akrabat.com/wp-content/uploads/gett...amework-152.pdf poczytaj sobie ten tutorial ktory jest również przetłumaczony na wortalu. Ogólnie musze powiedzieć że po zrobieniu samego quickstart -a duzo się moż na nauczyć i nie mowie tu o frameworku ale o zasadach programowania i dobrych nawykach. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź. Co prawda moja dociekliwośc nie pozwoli mi odpuścić tematu, nie wierze żeby chłopaki z Zenda mieli błąd w dokumentacji i jestem ciekaw co to za error.
-------------------- tworzenie stron Gdańsk
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź. Co prawda moja dociekliwośc nie pozwoli mi odpuścić tematu, nie wierze żeby chłopaki z Zenda mieli błąd w dokumentacji i jestem ciekaw co to za error. Jak będziesz znał rozwiązanie to wpisz tutaj będzie dla przyszłych pokoleń. Ja musiałem zaniechać nauki Zenda bo studia czas kończyć ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Czy przyczyną tego błędu jest brak zdefiniowanego ErrorController? Z tego co kojarzę to przy wcześniejszych wersjach ZF rzucało właśnie takim błędem jeżeli nie zrobiło się ErrorController. Poszukaj w dokumentacji ale wydaje mi się, że to o to chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
I tak i nie,wiem że nie ma error controllera, tylko pytanie czemu on do niego chce "trafić".
Rozwiązanie banalne że aż głupio mi postować. Po prostu musi być gotowy szablon widoku w katalog application/views/scripts inaczej zend szuka obslugi blędu braku szablonu. Shame on us! -------------------- tworzenie stron Gdańsk
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:33 |