![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy mozna jakos w stylach napisac w jakims div'ie tlo z body.
Otoz mam body{ background:url(.....) repeat-y; } #cos{ background:url(....2) ; width:100px; height:100px; } I mam <body> <div>Ala</div> <div id="cos">Stopka strony</div> I problem w tym ze nie chce mi sie wyswietlic to tlo w stopce? Jak można zrobic aby sie wyswietlilo? </body> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w stopce masz id=cos wiec musisz do klasy .cos dodac tak samo tlo albo zrobic wlasciwosc overflow
ewentualnie poczytaj o transparency http://www.domedia.org/oveklykken/css-transparency.php Ten post edytował shine 15.04.2009, 06:25:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 6 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Div 'cos' nie powinien mieć przypisanego w ogóle parametru tła, lub ustawiony:
background-color: transparent; Standardowo divy są przeźroczyste i przyjmują kolor/tło wyższego elementu. Usuń background:url(....2) ; , powinno wystarczyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak chcesz koniecznie dawać element background, to możesz dodać - background: inherit;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
AFAIK, IE6 nie obsługuje inherit.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm moze zle wytlumaczylem
![]() ![]() Ale chcialbym aby ten div ze stopka mial swoje, inne oddzielne tlo. Ale jak robie tak jak napisalem to wtedy nie ma tego nowego tla dla stopki tylko caly czas jest to z body -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może źle podałeś adres do tego obrazka powinno działać w ten sposób.
Ten post edytował bmL 15.04.2009, 10:22:16 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale jak robie tak jak napisalem to wtedy nie ma tego nowego tla dla stopki tylko caly czas jest to z body Kod div { background: url('...') !important; } ? Czasem na IE to działa. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:38 |