![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ spotkałem sie z problemami w Ci z obsługą sesji w IE (po prostu czasem nie dziła), napisałem taką małą klase do obsługi natywnej sesji w CI, bez ciastek.
Aby jej użyć w katalowu system\application\libraries robimy plik my_session.php z kodem poniżej, a w pliku autoload.php umieszczamy: $autoload['libraries'] = array('my_session'); używa się tego prawie tak samo jak sesji wbudowanej w CI, z tym że zamiast, np: $this -> session -> userdata('admin') należy wpisać $this -> my_session -> userdata('admin') i dalej: $this -> my_session -> set_userdata(array( 'admin'=> 'administratorek')); itd... Pewnie ocenicie to jako dziadostwo i lamerstwo, ale mniejsz z tym, dość łatwo tego użyć, wieć się moze komuś mniej obeznanemu z php i CI przyda, dodam że niezbyt dokładnie ją testowałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam CODE class my_session { /* |********************************* | Start session |********************************* */ function start_session() { session_start(); } function stop_session() { session_unset(); // Usuwamy zmienne session_destroy(); // Usuwamy sesję } function set_userdata($newdata = array(), $newval = '') { if (is_string($newdata)) { $newdata = array($newdata => $newval); } if (count($newdata) > 0) { foreach ($newdata as $key => $val) { session_register($key); $_SESSION[$key] = $val; } } } function unset_userdata($zmienna) { session_unregister($zmienna); } function userdata($zmienna) { return $_SESSION[$zmienna]; } function isset_userdata($zmienna) { if (isset($_SESSION[$zmienna])) { return true; } else { return false; } } function empty_userdata($zmienna) { if (!empty($_SESSION[$zmienna])) { return true; } else { return false; } } } $sesion = $kid = new my_session(); $kid ->start_session(); ?> Ten post edytował modic 15.04.2009, 01:40:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:01 |