![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Problem jest taki, ze muszę dynamicznie generować druk przypominający swoją formą pit-37. Najlepiej byloby do pdf-a, ale format excela tez da rade. Moje pytanie jest takie czy znacie jakies narzedzia, ktore by do tego mogly posluzyc, jakies linuxowe odpowiedniki fastreporta, ktore moznaby odpalic zlinii komend i jako zrodlo danych dac na przyklad xml-a. Z php-owych narzedzi probowalem dompdf-a, ale nie obsluguje styli position: absolute; i strona html-a ktora sobie wygenerowalem w przeglarce wygladajaca ok, po przerobieniu na pdf-a sie nie nadaje :/ Z gory dzieki za wszelka pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A FPDF?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wystarczył FPDF i odrobina pomyślunku
![]() Mam większość druków zrobionych ![]() pozdrawiam serdecznie, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi wystarczył FPDF i odrobina pomyślunku ![]() Mam większość druków zrobionych ![]() pozdrawiam serdecznie, Łukasz Ja też mam sporo druków zrobionych w FPDF. Wstawiam zeskanowany druk jako tlo i odpowiednio ustawiam kursor tak aby drukowało na odpowiednich polach i tyle. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robiłem bardzo hardcorowo
![]() Ale oczywiście Twój pomysł także wykorzystuję. Tutaj przydałoby się jeszcze podpowiedzieć -> FPDI do importowania strony jako tła ![]() I chyba to co napisaliśmy tutaj pozwoli spokojnie wykonać pracę - jak myślisz skowron-line ? pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wielki szacun za rysowanie całych formularzy
![]() Zgadzam się z tobą @Kocurro wszystko zostało już napisane. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedzi
![]() Mozliwosc narysowania formularza samemu rozwazalem, ale podchodze do tego z niechecia bo to jednak duzo pracy ![]() Myslalem raczej o czyms w rodzaju fast reporta, gdzie w desginerze rysuje sie formularz i definiuje pola, a on sam sobie z jakiegos data sourca ciagnie dane. Moje pytanie brzmi czy znacie cos co dziala w ten sposob jest odpalane z linii komand w linuxie i bierze dane na przyklad z xml-a? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat przypominający swoją formą pit-37 - a nie można zrobić takiego po prostu w HTML+CSS? Jak ma być "przypominający" a nie identyczny to myślę, że to by wystarczyło.
|
|
|
![]()
|
|
Przypominajacy w znaczeniu podobny do pitu-37 wygladem (w sensie pola, bloki A,B,C), konkretnie jest to inny druk urzedowy i raczej musi wygladac identycznie
![]() Generalnie chyba bede musial skorzystac z fpdf-a i pustego druku jako tla ![]() Dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:15 |