![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebował bym odczytać wartość umieszczoną w tablicy POST. W dokumentacji jQuery znalazłem jedynie sposób zapisu do tablicy POST. Jak mogę odczytać konkretną wartość z tablicy POST w jQuery? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Odczytać? A możesz podać praktyczny przykład zastosowania?
Inaczej - co chcesz zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chciałbym mieć zapisany w tablicy post hasło, i jquery sprawdzać czy wpisano prawidłowe,
chodzi tu o formularz zmiany hasła dla konta, gdzie podajemy stare hasło i nowe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale tablica post jest przecież wysyłana tylko przez formularz... Wysyłasz żądanie, to musiałbyś odczytać pola od strony JS (czyli od siebie).
Zupełnie nie rozumiem Twojej idei... |
|
|
![]()
|
|
Może inaczej, mam zalogowanego usera, wyciągam przez php z bazy jego stare hasło, i jak przekazać wartosć zmiennej do jQuery.
Myślalem ze zapisze sobie w hasło w tablicy POST i w prosty sposób będę mógł ją odczytać w jQuery. |
|
|
![]()
|
|
Nie tak. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
PHP w POST jest tylko wówczas, jeśli prześlesz jakieś dane do skryptu formularzem. I nigdy, ale to nigdy nie wysyłaj starego hasła do klienta. Wyślij nowe hasła + wprowadzone stare i sprawdzaj po stronie serwera, czy zgadza się z tym w bazie. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:10 |