![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znalazłem w sieci skrypt, który pozwala na dodanie maila do subskrypcji, jednak zapisuje on dodane maile do bazy danych. Czy jest możliwość przerobienia go, aby dodawał te maile do pliku *.txt ?
Kod do index.php Kod <? if ($_SESSION['sub']=='tak') { echo $_SESSION['sub_dodany']; session_unregister(sub); } else { echo ' W ponizsze pole wpisz swój adres email: <form action="sub.php" method="post"> <input name="email" /><br/><br/> <input type="submit" value="Zapisz mnie"/> </form>'; } ?> oraz kod do sub.php : Kod <?php
session_start(); $_SESSION['sub']='tak'; if (!ereg("^.+@.+\..+$",$_POST['email'])) { // sprawdza poprawność emaila $_SESSION['sub_dodany']='Niepoprawny adres email.'; $_SESSION['sub_email']=''; } else { // email jest poprawnie zapisany // sprawdzenie czy jest juz w bazie danych $link=@mysql_connect("localhost","root","") or die ("Nie udalo sie nawiązac polączenia z bazą danych ![]() mysql_query('SET NAMES latin2'); mysql_select_db("moja_baza_danych"); $link=mysql_query("SELECT * FROM subskrypcje WHERE email='$_POST[email]' "); $jest = mysql_fetch_row($link); if (!($jest > 0)) { // zapisujemy do bazy $link=mysql_query("insert into subskrypcje values (null,'$_POST[email]')"); $_SESSION['sub_dodany']='Email został dodany do subskrypcji'; $_SESSION['sub_email']=$_POST['email']; } else { // nie zapisujemy do bazy bo juz istnieje $_SESSION['sub_dodany']='Podany email jest już dodany.'; $_SESSION['sub_email']=$_POST['email']; } } header("location: index.php"); exit(); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:02 |