![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić takie coś że na dole strony pisałoby - Zostało ci jeszcze 2 próby wpisania kodu...
Bo nie mam pojęcia -------------------- Lubisz okazje i promocje? Wbij na HotShops.pl z mojego refa i pozwól zdobyć mi pkt. ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zanim nie powiesz nic wiecęj to możesz sobie tylko wpisać na 'dole strony'
Kod <p>Zostało Ci jeszcze X prób</p>
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pewnie chodzi o to, żeby zrobić blokade jak z numerem PIN. Musisz zrobić jakąś pętle, np. IF. Jeśli podany kod (chyba chodzi o hasło) prawidłowy to rób coś tam dla poprawnego hasła, a jeśli hasło jest złe to zwiększ jakąś zmienną o 1,
np
Jeśli hasło jest błędne to sprawdzaj jaką wartość ma próba. Generalnie trzeba zrobić coś podobnego do licznik. Oczywiście trzeba też zrobić jakieś zerowanie tej liczby. Ja bym tak to zrobił. -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Proszę o tag tematu.
Poza tym, kod trzeba zapisywać w sesji, bo ktoś może obejść.
Za dużo w Pascalu siedzisz; języki bazujące na C mają coś takiego, co się zowie postinkrementacja. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę wersja z komentarzami
Mam nadzieję, że o takie coś ci chodziło. Pozdrawiam Ten post edytował kantek 14.04.2009, 17:54:00 -------------------- kantek.com.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:31 |