![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki przykladowy kod:
ogolnie moj problem polega na tym ze chce zrobic by przy kliknieciu np napisu "czas protrombinowy (PT+INR)" pojawial sie div w divie np "pb3" z taka sama nazwa. problem zaczal sie po napisaniu kodu na tekst w nowopowstalym divie. znaczy myslalem ze do tego jest metoda text() ale za chiny nie wiem w jaki sposob uzyc. probowalem w ten sposob(uzylem w kodzie jquery): Kod $("#b1").click(function (){ var bad = getElementById("b1"); newBad($(this).text(), 'b1'); }); Kod function newBad(nazw, name) {
var my_div = document.createElement('div'); my_div.id = 'a' + name; my_div.innerHTML = nazw; document.body.appendChild(my_div); } Ten post edytował Mrowek 12.04.2009, 19:56:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
nie innerText tylko innerHTML
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawilem juz ale niestety nadal nie dziala:/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jakby się włączyło konsole błedow to bys mial wynik...
Kod newBad($(this).text(), 'b1');
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
zmienilem kod i w sumie to glupio mi znowu mowic ze ciagle nic nie wychodzi;]
ps zadam pewne noobowskie pytanie ale jak uruchomic konsole bledow;] w aptanie jak robie nic mi zadnych nie pokazuje wiec myslalem ze jest ok:) |
|
|
![]()
|
|
A po czym widzisz ze nie dziala?
1) masz element o takim id? 2) zrob sobie alert($(this).text()) przed newBad i bedziesz widzial jaki masz tekst elementu 3) w firefoxie ctrl + shift + j -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok juz wiem ze blad (dzieki konsoli;])jest w niezdefiniowanym getElementById chociaz co dziwne mam zdefiniowany div o id b1
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:21 |