![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Strona, którą tworzę dzieli się na kilka głównych elementów. Jest więc header, stopka, left-side menu i content. Każdy element ma swoje tło. Problem pojawił się przy contencie. Górna część contentu to gradient - dolna kolor jednolity. Ponadto content posiada ramkę. Sęk w tym, że ramka musi być wykonana na grafikach (przez złożoność tej ramki). Mam głównego diva content. W nim poszczególne elementy. Tam też wrzuciłem poszczególne elementy tła (a więc 4 rogi, i 4 gradienty ramki bocznej górnej, dolnej, lewej i prawej). Odbiorca strony (od biedy nazwijmy klient ![]() Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Najlepiej jakbyś podał obraz tego tła bo tak ciężko się domyśleć jak to pociąć i poskładać.
problem jest z tłem bo nie wiem jak ma wyglądać co do narożników robisz strukturę: dam w php aby uwidocznić wcięcia
gdzie w css dajesz tu daje przykład z paseczkiem 1px na 210px (105 gradient 105 to jednolite tło) (zawierającym gradient rozłożony z góry do dołu)
itd. robisz narożniki tylko zmieniasz left na right i top na bottom m.w. tak to wygląda na moim przykładzie http://www.ifotos.pl/ifotos/uploaded/98622.JPG (problem z obrazkiem zamieszczam link) dorzuć ten obrazeczek to się pokombinuje ![]() domyślam się że gradient jeżeli nie jest pokręcony da się zrobić jednym paseczkiem tylko trzeba będzie zrobić divy odpowiedzialne za górną ramkę Pozdrawiam Ten post edytował kantek 12.04.2009, 18:21:52 -------------------- kantek.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już zrobiłem sam, dzięki za podpowiedź, dałem rady
![]() Teraz walczę co nieco z menu. (Temat też wrzuciłem ciut wcześniej) i coś ciężko to widzę. Ten post edytował swpgnk 12.04.2009, 18:28:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:56 |