![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znalazlem skrypt, ktory nada sie jako przyklad do mojego problemu.... mam stronke... i najpierw chce zeby wykonaly sie wszystkie rzeczy w php, a potem je wyswietlam...i mam problem... otoz mam petle for, ale te wyniki wyswietlaja sie na gorze strony.... chcialbym dane z petli jakos zapisac a potem je wyswietlic... jak mam to zrobic?prosze o pomoc... ponizej petla
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem za bardzo tego twojego problemu:
Cytat otoz mam petle for, ale te wyniki wyswietlaja sie na gorze strony.... chcialbym dane z petli jakos zapisac a potem je wyswietlic... jak mam to zrobic? wyniki zapisujesz w zmiennych i wyświetlane są tam gdzie Ty chcesz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) np. przez echo $nazwa_twojej_zmiennej; (poza tym w tej pętli for nic się nie wyświetla - tylko warunki i obliczenia) Jeżeli nie o to chodzi to proszę sprecyzuj swoje pytanie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze... to jest moj aktualny plik... jak widzisz kantek w petli wykonuja sie obliczenia i wyswietla sie <td>, i te wszystkie <td> chce jakos zapisac zeby moc je wyswietlic na samym dole strony....jak to zapisac do zmiennej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę rozwiązanie i sorki za niedopatrzenie poprzednio uznałem że pętla for kończyła się przed tabelkami
w pętli for dajesz sobie przechwytywanie zmiennych do tablicy wielowymiarowej (1 element tablicy zawiera w sobie inną tablicę): daję przykład tylko dla 2 wartości (hppostaci i potwora), Ty sobie dopisz resztę danych obliczanych w pętli kod wrzucasz sobie do pętli:
pomijasz wyświetlanie w pętli (wywalasz tabelki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) i teraz gdzie chcesz możesz sobie wyświetlić tą tablicę przykład: wyświetl stan walki w poszczególnych turach:
Pozdrawiam Ten post edytował kantek 12.04.2009, 23:18:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:00 |