![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak zrobić aby div był raz biały a raz czarny (tło):
itd. -------------------- aerobiczna 6 Weidera - forum o zdrowiu - firmy zajmujące się reklamą z całej Polski - dodaj swój wpis za darmo!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że odkopuję tak stary temat, ale szkoda zakładać nowy. Napisałem kod, który łączy się z bazą danych, pobiera wartości i tworzy z nich tabelkę. I chciałem żeby wiersze miały naprzemienne kolory. Czy można w jakiś sposób nakazać php (bez jquery, js i innych) aby pobrał sobie do co drugiego wiersza klasę z pliku css, coś w stylu
? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to przecież w poście wyżej masz rozwiązanie chyba że ja czegoś nie rozumiem
po pobraniu rekordów z bazy wyświetlasz je pętlą i przy każdym przebiegu dokonujesz dzielenia moudlo (liczba_przebiegu%2) aby sprawdzić czy jest reszta czyli czy liczba jest parzysta czy nie. No i później nadpisujesz np zmienną $kolor nazwą klasy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale zamiast koloru umieszczam znacznik np. <tr> i potem <tr class.... bo nie bardzo wiem jak odwołać się do klasy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Od takich rzeczy masz CSS, a nie zaśmiecanie kodu niepotrzebnymi (chyba, że są do czegoś potrzebne) klasami.
tylko, że w IE poniżej 9 takie rozwiązanie nie funkcjonuje. ----- dopisałem trochę jquery do pliku, aby kolorowanie działało w IE. Ten post edytował Rico_ds 25.11.2010, 16:21:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:07 |