![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wklej.org/id/77084/
A więc mam problem. może zbyt szybko biorę się za takie rzeczy w sumie no ale jak już piszę to może pomożecie. w treści tego pliku(link wyżej) jest napisany taki mini mini panel admina gdzie mogę dodawać newsy,usuwać je i edytować, a także dodawać edytować, usuwać, zawodników. Nie ukrywam, że część "newsowa" to kod z tutoriala z innego forum. Chciałem do tego dopisać dodwanie,usuwanie,edytowanie zawodników. No i tak jakby skopiowałem część odpowiedzialną za newsy z tym, że pozmieniałem oczywiście wartości aby przystosowane to były do zawodników. Gdzieś musi być błąd ponieważ teraz gdy naciskam "Dodaj Newsa" jest pusta strona, a powinien pojawić się formularz. Następny błąd to to, że gdy wpisuje dane zawodnika i klikam dodaj to niedodaje go do bazy tylko tak jakby strona się odświeża tylko. i pytanie: czy taki kod jaki tam jest teraz ma prawo działać w ogóle? ![]() Ten post edytował Malas 11.04.2009, 19:16:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 81, nie powinno zamiast DOPISZ byc DODAJ? ok dzięki, dodawanie newsów już działa ale z zawodnikami dalej jest problem który opisałem w 1 poście. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem inny błąd
linia 288, zapomniales dodac $ przed kraj, wzrost, waga.. opisz dokładnie co się dzieje gdy klikniesz w łącze dodaj zawodnika.. |
|
|
![]()
|
|
No jakby działało poprawnie to by wyświetliło
Cytat echo 'Pomyślnie dodałem zawodnika o parametrach: <b>'.$imie.'</b> <b>'.$nazwisko.'</b> <b>'.$urodzony.'</b> <b>'.$kraj.'</b> <b>'.$wzrost.'</b> <b>'.$waga.'</b>'; A jak klikam dodaj to po prostu strona jakby się tylko odświeżała i żadnego komunikatu nie mam, znowu pusty formularz. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
hmm no dobra. Klikasz dodaj zawodnika i wyświetla się pusty formularz. Później klikasz DODAJ i znów widzisz tylko formularz... dziwne..
a dodaje się cokolwiek do bazy? |
|
|
![]()
|
|
hmm no dobra. Klikasz dodaj zawodnika i wyświetla się pusty formularz. Później klikasz DODAJ i znów widzisz tylko formularz... dziwne.. a dodaje się cokolwiek do bazy? Nie dodaje nic. Klikam DODAJ i tak jakby się po prostu odświeżała strona, żadna akcja nie jest wykonywana. edit: działa.. elseif(isset($_GET['player']) && $_GET['player']=='dopisz') wcześniej było 'dodaj' sory za posta pod postem. Teraz chciałbym dodać do tych newsów stronnicowanie, a więc treść news.php wygląda tak (już z moją próbą dodania): Cytat <? $uchwyt=mysql_connect('localhost','root','haslo') or die('Nieudane połączenie z bazą danych...'); mysql_select_db('malas') or die('Nie udało się wybrać bazy danych...'); $display = 6; if (isset($_GET['np'])) { $num_pages = $_GET['np']; } else { $query = "SELECT COUNT(*) FROM news ORDER BY id desc"; $result = mysql_query ($query); $row = mysql_fetch_array ($result, MYSQL_NUM); $num_records = $row[0] if ($num_records > $display) { //wiecej niz 1 strona. $num_pages = ceil ($num_records/$display); } else { $num_pages = 1; } } if (isset($_GET['s'])) { $start = $_GET['s']; } else { $start = 0; } //utworz zapytanie $query = "SELECT id, tytul, tresc, data FROM news ORDER BY id ASC LIMIT $start, $display"; $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo '<b>'; echo $wiersz['tytul']; echo '</b> ('; echo $wiersz['data']; echo ')'; echo "<br>\n"; echo $wiersz['tresc']; echo "<br>\n"; echo "<br>\n"; } if ($num_pages > 1) { echo '<br /><p>'; $current_page = ($start/$display) + 1; if ($current_page != 1 { echo '<a href="news.php?s=' . ($start - $display) . '&np=' . $num_pages .'">Poprzednia</a> '; } mysql_close($uchwyt); ?> wywala parse error w linii 17: Cytat if ($num_records > $display) { //wiecej niz 1 strona. ja jakoś tutaj czegoś niedomkniętego się nie dopatrzyłem.. Ten post edytował Malas 12.04.2009, 09:45:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w 15 linii dopisz średnik po row[0]
|
|
|
![]()
|
|
Ok znalazłem jeszcze parę błędów i je poprawiłem i niby jest ok, ale stronicowanie nie działa..
news.php
Ten post edytował Malas 12.04.2009, 10:58:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
a daj kod w bbcode dla php , aby kod był czytelny
![]()
$query nigdzie się nie wykonuje ... Ten post edytował Spawnm 12.04.2009, 10:56:57 |
|
|
![]()
|
|
teraz już całkiem namieszałem
![]()
wcześniej jak napisałeś query się nigdzie nie wykonywało to dodałem $result, dobrze zrobiłem? tresc news.php wygląda teraz tak:
stronicowanie dalej nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zamiast $link który pobiera wszystko daj $result ... |
|
|
![]()
|
|
czyli tak ma to wyglądać? Bo teraz to wyświetla te newsy po id , no i stronicowanie dalej nie działa. |
|
|
![]()
|
|
pewnie tak... czemu się pytasz zamiast sprawdzić ...
po co pobierasz id skoro nic z nim nie robisz?? |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem przecież..ehh no to jak całość ma wyglądać żeby to stronicowanie działało;/
|
|
|
![]()
|
|
ale jak nie działa ? jakieś błędy ?
czemu w menu jest tylko Poprzednia a nie ma następna ? |
|
|
![]()
|
|
No teraz jest dokończony. Tylko teraz źle tworzy link czyli gdzieś błąd zrobiłem. Jestem sobie na news.php i klikam Następna i przenosi do linku: http://adres.pl/news.php?s=6&np=2 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:46 |