![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam system newsów... problem lezy w ich dodaniu.
dodaj.php: Kod <? require('includes/sessions.php'); require('config.php'); $nazwa_uz = $_SESSION['prawid_uzyt']; if($_POST) { if((trim($_POST['autor'])) && (trim($_POST['tekst']))) { if(mysql_query("INSERT INTO newsy VALUES('', NOW(), '".trim(htmlspecialchars($_POST['autor']))."', '".trim(htmlspecialchars($_POST['temat']))."', '".trim(htmlspecialchars($_POST['tekst']))."')")) echo 'Dodałem news o ID:'.mysql_insert_id(); else echo 'Nie mogłem dodać newsa'; } else echo 'Nie podałeś autora lub treści newsa'; } ?> <hr> <form name="news" method="post" action="dodaj.php"> Treść newsa: <textarea name="tekst" rows="5" cols="40"></textarea> Autor: <input type="text" name="autor"> Temat: <input type="text" name="temat"><br <input type="reset" value="wyczyść"> <input type="submit" value="wyslij"> </form> W tym kodzie samemu się wpisuje autora. Chciałbym aby jak sie doda newsa to autor automatycznie się dodał. Chodzi o nazwe użytkownika zalogowanego na sesji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zamiast $_POST['autor'] daj $_SESSION['autor'] czy jak się u ciebie nazywa sesja z jego nickiem ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:15 |