![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem robić drzewo w mysql z tego tematu
http://dev.mysql.com/tech-resources/articl...hical-data.html i natknąłem na problem W bazie danych mam takie tabele z danymi name | lft | rgt cat_główna | 1 | 4 podkategoria | 2 | 3 cat_główna2 | 5 | 6 I takim zapytaniem pobieram całe drzewo
I wyświetla się tak cat_główna - podkategoria cat_główna2 I mam problem z zrobieniem zapytania które pobierze tylko kategorie główne Może mnie ktoś na takie zapytanie naprowadzić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz nowe zapytania pobierajace dane z tabeli cat_główna
swoja droga ta baza jest mocno naciągana. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ale nic mi nie pomogłeś.
W bazie danych mam tabele category a w niej kolumny name | lft | rgt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Finding the Depth of the Nodes
i to Depth of a Sub-Tree w linku który podałeś spróbuj z Where depth=1 lub jak tam u Ciebie jest i coś takiego jeszcze jest HAVING depth <= 1 Dobrym sposobem jest dodanie jeszcze jednej kolumny która trzymałaby głębokość kategorii Ten post edytował artur_dziocha 11.04.2009, 09:49:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:13 |