![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukałem podobnego tematu na forum, lecz nie znalazłem. więc zakładam ten (jednak jeśli coś podobnego na forum się znajduje to proszę o linka). Muszę na swoją stronę dodać system szablonów, bo cały kod mam zagmatwany. Lecz nie wiem jaki wybrać;/. Myślałem nad smarty, jednak czytałem, że to system, który nie bardzo pracuje z php5, i ma "stare rozwiązania"(tak czytałem) druga opcją jest OPT, polski system szablonów tworzony pod php5, na temat tego to mało wiem.... Poszukuje systemu, którego szybko się nauczę,tzn. jest sporo o nim w necie(tu chyba wygrywa smarty). Prosze o pomoc w wybraniu optymalnego,dobrego i przyszlościowego systemu.... smarty, opt czy może coś innego? Z góry dzięki za odpowiedź! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie znam nic innego niż OPT (w sensie składni). W niedługim czasie ma wyjść stabilna wersja 2, które jest dobrze udokumentowana, posiada wiki, forum. Wszystkiego można się nauczyć z dokumentacji. Przy okazji jest dość wydajny bo kompiluje jednorazowo szablony do kodu PHP, a ten wykonuje się już szybko. Osobiście polecam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:32 |