![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pościągałem na kompa (XP) apacza(2.2), php(5.2.9), postgresa(8.3.7), mysqla itd - no i chciałem to jakoś zgrać - wszystko szło dobrze do czasu postgresa
co jest nie tak? php.ini wygląda mniej więcej tak [PHP_PDO_PGSQL] extension=php_pdo_pgsql.dll [PHP_PDO_SQLITE] extension=php_pdo_sqlite.dll [PHP_PDO_SQLITE_EXTERNAL] extension=php_pdo_sqlite_external.dll [PHP_PGSQL] extension=php_pgsql.dll pliki są w katalogu ext a jak wyświetlam phpinfo o tam ani śladu postgresa - czego więcej trzeba żeby pg zagadał ------------------------------------------------------------proponowane rozwiązanie------------------------------- jakby komuś kiedyś miało to pomóc to rozwiazanie jest następujące (nie wiem czy jedyne - u mnie zadziałało) skopiowałem wszystkie DDLKI z PostgreSQL\bin do windows\system32 potem reset i działa Ten post edytował fragles 10.04.2009, 13:30:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tej stronie masz jasną odpowiedź: PHP Manual :: PostgreSQL :: Installation
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za link, ale jakoś nie zagadało i dalej nie wiem co jest nie tak
ściągnąłem sobie na inny komp xamppa i porównałem co i jak - po czym przegrałem plik libpq.dll do ktalaogu z PHP i APACHE/BIN - restart windy sprawdzenie phpinfo - i dalej nie ma tam postgresa odinstalowałem wszystko i usunąłem resztki - zainstalowałem ponownie Apache(2.2) Postgres(8.3.7) PHP(5.2.9) - w takiej kolejności skopiowałem libpq.dll do SYSTEM32, PHP, APACHE/BIN - i dalej nie działa PDO drivers firebird, mysql, odbc, sqlite, sqlite2 wszystko jest prócz pgsql jakby komuś kiedyśmiało to pomóc to rozwiazanie jest następujące (nie wiem czy jedyne - u mnie zadziałało) skopiowałem wszystkie DDLKI z PostgreSQL\bin do windows\system32 potem reset i działa akby komuś kiedyś miało to pomóc to rozwiazanie jest następujące (nie wiem czy jedyne - u mnie zadziałało) skopiowałem wszystkie DDLKI z PostgreSQL\bin do windows\system32 potem reset i działa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:21 |