![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W swojej aplikacji wykorzystuję block ui malsup do wyświetlania pewnej informacji do druku. Pod IE 6 i 7 nie mogę wydrukować poprawnie zawartość w ten sposób wyświetlanego diva. Problem polega na tym, iż warstwa spod diva (właściwy content strony), prześwituje i jest widoczny na wydruku. Czy istnieje jakiś sposób na poprawny wydruk warstwy pod tymi przeglądarkami?
ok, właściwie rozwiązanie erix'a - chowanie zawartości z pod warstwy block ui rozwiązuje problem dla IE. Mam jeszcze jeden problem, który dotyczy tej przeglądarki. Jeżeli zawartość warstwy przekroczy wysokość okna - IE ją obcina( tak przynajmniej jest w wersji < 8). Pod innymi przeglądarkami wystarczy nadanie css'a a la: CODE width: '100%', height: '100%', overflow: 'visible' dla blockui oraz 'overflow-y:visible' dla znacznika html. Wydruk jest normalny. IE interpretuje zawartość widoczną w oknie( pozostała część contentu jest niewidoczna). Nadawanie wartość overflow-y: visible dla dowolnego elementu nic nie zmienia. Mogę nadać dla całego blocku overflox-y: scroll. W efekcie można przeglądać zawartość dla diva(block ui), natomiast na stronie wydruku widoczna jest w dalszym ciągu tylko wysokość i szerokość okna przeglądarki. Jak można to poprawić ? Ten post edytował dyke.ecl 9.04.2009, 11:29:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
IE chyba przy wydruku usuwa tła. W opcjach przeglądarki można to zmienić.
A jeśli chodzi o rozwiązanie, to zostaje chyba tylko wycięcie niepożądanych informacji ze strony. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:32 |