![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zrobiłem moje pierwsze menu, niestety nie działa ono poprawnie na IE, chciałbym wiedzieć czemu.
NIE OCZEKUJE ODPOWIEDZI W STYLU: IE TO SZAJS NIE MARTW SIE! / ZAINSTALUJE NAJNOWSZE IE itd Gdy wchodzę IE na inne strony wszystko wyświetla się poprawnie, dlatego chciałbym wiedzieć dlaczego u mnie występuje problem. Otóż w IE moje pozycje menu [galeria, newsy itd] schodkują, tzn. tak jakby IE nie mógł odczytać <ul> <li> w poziomie poprawnie [ bo cały czas odczytuje to jako listę]. CZESC HTMLA </head> <body> <div id="caloscA"/> <div id="caloscB"> <div id="logo">logo</div> <div id="menu"> <ul> <li><a href="index.html">x</a></li> <li><a href="index.html">x2</a></li> <li><a href="index.html">x3</a></li> <li><a href="index.html">x4</a></li> <li><a href="index.html">x5</a></li> </ul> </div> <div id="srodek"> <div id="lewo">lewo</div> <div id="prawo">prawo</div> <div id="text">text</div> </div> <div id="stopka">stopka</> </body> </html> CZESC CSS ul li{ list-style:none;} a:link,a:visited,a:hover,a:active{ text-decoration:none; display:block; float:left; line-height:50px; width:82px; color:green; text-align:center; border-left:25px solid blue;} a:hover{ color:orange; border-left:25px solid orange;} a:active{ color:black; border-left:25px solid black;} |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
na kursy.boo.pl masz kilka przykładów jak ładnie wy pozycjonować menu. znajdziesz tam coś dla siebie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:25 |