![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
potrzebuję napisać funkcję, która pobierze mi zawartość 3 inputów doklei do tego jakiegoś stringa i taką zawartość wrzuci mi do textarea na koniec jej zawartości (wszystko w obrębie jednego pliku), czy ktoś ma może coś podobnego lub wie gdzie są informację, które mógłbym w tym celu wykorzystać, nigdy nie pisałem w samym js stąd więc moje pytanie? z góry dzięki i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nigdy nie pisałem w samym js stąd więc moje pytanie? Google: document.forms -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja bym polecił Ci takie funkcje:
getElemenyById za pomocą value pobranie z inputa. i aby wsadzić to do textarea innerHTML ogólnie skrypt nie jest zbyt skomplikowany wystarczy trochę popróbować i zapoznać się z tymi funkcjami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.javascriptkit.com/jsref/form.shtml
lub document.getElementById() lub document.getElementsByName() <- w tym przypadku nie bedzie trzeba dopisywać id do każdego inputa tak samo jak w document.form. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zdałem sobie sprawę, że potrzebuję dodać te dane bez potrzeby odświeżania strony w tym celu używam więc jQuery oto działający kod, mam tylko problem by info, które jest wyświeltane przez alert było wrzucane do textarea, oraz potrzebuję dodać do funkcji dodatkowy parametr int ponieważ mam kilka takich elementów textarea
proszę o małą podpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod var form = jqForm[0]; if (!form.nazwaObrazka.value || !form.nazwaAlt.value || !form.nazwaTitle.value) { Jest w jQuery konstrukcja $.each, nie rób takich tasiemców. Cytat do funkcji dodatkowy parametr int ponieważ mam kilka takich elementów textarea A po co dodatkowy parametr? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:02 |